Επετειακή συνάντηση στη Ρόδο μετά από 40 χρόνια

Ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός θα λάβει χώρα στη φιλόξενη και γεμάτη νοσταλγία και αναμνήσεις, Ρόδο, κατά το διάστημα από 20 έως 24  Ιουνίου 2018.

Περίπου 35-40 Απόστρατοι Αστυνομικοί μετά από 40 χρόνια, θα παρευρεθούν στην «Επετειακή Συνάντηση» που θα πραγματοποιηθεί στους χώρους  του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το Σάββατο 23/6 την  10.00 ώρα,  στους οποίους μέχρι το 1985 λειτουργούσε η Σχολή Ελληνικής Χωροφυλακής  Ρόδου.

Οι Απόστρατοι Αστυνομικοί, εκπαιδεύτηκαν την περίοδο 1978-1979, ως Δόκιμοι Ενωμοτάρχες, οι οποίοι μετά την ολοκλήρωση της Εκπαίδευσής τους, στελέχωσαν υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα και αποτέλεσαν τη σπονδυλική στήλη επί δεκαετίες των αστυνομικών υπηρεσιών  και κόσμησαν με το ήθος, την επαγγελματική τους κατάρτιση και την ανιδιοτελή εργατικότητά τους, το Σώμα της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο της άφιξής τους στη Ρόδο, αντιπροσωπεία των Αποστράτων θα επισκεφτούν την Παρασκευή το πρωί 22/6, εθιμοτυπικά τον  Μητροπολίτη, τον Δήμαρχο Ρόδου, τον  Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου  και τον Αστυνομικό Δ/ντη Δωδεκανήσου.

Επίσης, θα επισκεφτούν αξιοθέατα της Ρόδου και θα τελέσουν επιμνημόσυνο ακολουθία προς τιμήν των εκλιπόντων συναδέλφων τους.

Αυτή η επίσκεψη αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τους συναδέλφους  στη Ρόδο και πηγάζει από τη βαθιά αγάπη προς το νησί μας και τους ανθρώπους της Ρόδου.

Η συντονιστική επιτροπή
Σολδάτος Κωνσταντίνος
Πετρόπουλος Πέτρος
Γεωργαντζής Δημήτριος
Βλάσσης Ναπολέων