Στις 20 Ιουλίου θα είναι  έτοιμη η γέφυρα Αφάντου

Περί τις 20 Ιουλίου εκτιμάται ότι θα ανοίξει η γέφυρα Αφάντου ώστε να παραδοθεί στην κυκλοφορία, όπως δήλωσε χτες ο σύμβουλος του Περιφερειάρχη σε τεχνικά θέματα Σάκης Στάγκας.

Ειδικότερα στο πλαίσιο ενημέρωσης των δημοσιογράφων, έκανε γνωστό ότι, το έργο πλέον ολοκληρώνεται, δίνοντας συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν στην εκτέλεσή του, καθώς υλοποιήθηκε μέσα σε ένα χρόνο.

Αναλυτικά, ο κ. Στάγκας δήλωσε τα εξής: «Η γέφυρα Αφάντου οδεύει προς την ολοκλήρωσή της περίπου στις 20 Ιουλίου. Μία γέφυρα μοναδική σε εκτέλεση… δεν δημιουργήσαμε σχεδόν κανένα απολύτως πρόβλημα καθώς με την παλιά μελέτη προβλεπόταν να κλείσει για δύο καλοκαίρια, εμείς την κλείσαμε για μία μικρή περίοδο και μάλιστα μόνο τη χειμερινή.

Για τη γέφυρα χρειάστηκαν 450 τόνοι σίδερο, 50 τόνοι χάλυβα, και 14 νταλίκες με σκαλωσιές. Μπορείτε να καταλάβετε λοιπόν πόσο δυναμικό ήταν αυτό το έργο, το οποίο τελείωσε μόνο μέσα σε ένα χρόνο μόνο.

Δίνω συγχαρητήρια στους πάντες που λειτούργησαν τόσο σωστά και σε ό,τι αφορά την ασφαλτόστρωση στα Αφάντου τηρήσαμε και αυτή τη δέσμευση που ανέλαβε ο Περιφερειάρχης, δηλαδή έργο του δήμου να το εκτελέσουμε εμείς. Στις 20 Ιουλίου θα παραδοθεί και ο δρόμος προς την παραλία, καθώς έχει ολοκληρωθεί το ένα από τα τέσσερα τοιχία και γίνονται πυρετώδεις εργασίες και για τα άλλα τρία.

Ευελπιστώ ότι θα είναι μαζί και ο ηλεκτροφωτισμός και εκτός από τα εξωτερικά στηθαία ασφαλείας θα υπάρχουν και εσωτερικά γιατί θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια ενώ το ύψος της γέφυρας θα είναι 5,6 μέτρα».