Σημείο αναφοράς για το σκουός η Ρόδος

Μια διοργάνωση σκουός που όλο μεγαλώνει είναι αυτή η οποία αφορά το Sheraton OPEN με συμμετοχές κορυφαίων παικτών τα τελευταία χρόνια από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι αγώνες στο πλαίσιο αυτού του διεθνούς πια τουρνουά ξεκίνησαν χθες και θα ολοκληρωθούν με πολύ ενδιαφέρον την Κυριακή σε ειδικές σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Χθες μάλιστα δόθηκε η συνέντευξη Τύπου σε αίθουσα του ξενοδοχείου, παρουσία εκπροσώπων των διοργανωτών αλλά και αθλητών, επαγγελματιών και μη. Η διοργάνωση πραγματοποιείται από τον Ροδιακό  Όμιλο Τοιχοσφαίρισης υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Φίλων Τοιχοσφαίρισης και την τεράστια αρωγή από το Sheraton,  αφού παραχωρεί τους χώρους του γι’ αυτό. 

Ο Χάρης Λουκαράς ως πρόεδρος του Ροδιακού Ομίλου Τοιχοσφαίρισης, τόνισε πόσο σημαντικό είναι το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης μετά από προσπάθειες μηνών αλλά και οι φιλικές σχέσεις με τους κορυφαίους αθλητές, πέραν από το αγωνιστικό κομμάτι ως προς την εμπιστοσύνη και τη συνέχεια του διεθνούς τουρνουά. 
Μάλιστα φέτος, εκτός από τους επαγγελματίες και τους ερασιτέχνες αθλητές, θα συμμετάσχουν και παιδιά στο ειδικό ταμπλό τζούνιορ. Ο Χάρης Λουκαράς ευχαρίστησε τη διεύθυνση του ξενοδοχείου Sheraton για την υποστήριξη και συνεργασία όπως επίσης τα μέλη του Ροδιακού Ομίλου Τοιχοσφαίρισης ώστε να είναι όλα όπως πρέπει με το ξεκίνημα των αγώνων.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γρηγόρης Λιασίδης, διευθυντής του Sheraton, που αναφέρθηκε στη σημαντική προσπάθεια φιλοξενίας των αγώνων, βοηθώντας παράλληλα στην προβολή της Ρόδου, ενώ μέσα από την κοινωνική δικτύωση και τις σχέσεις φιλίας που αναπτύσσονται, μπορεί αυτό να οδηγήσει στην ανάπτυξη όσον αφορά τον αθλητικό τουρισμό, αφού για τη συμμετοχή ταξιδεύουν και οικογένειες, συνδυάζοντάς το με διακοπές. 

Ο Κώστας Καρυώτης, μέλος της ΠΕΦΤ αλλά και αθλητής, έδωσε το “παρών” στη συνέντευξη Τύπου και τόνισε πως το τουρνουά της Ρόδου είναι ό, τι καλύτερο για το άθλημα πανελληνίως αλλά και την προώθησή του. Συνέχισε όμως λέγοντας πως, αν δεν ήταν το τουρνουά στο Sheraton, δύσκολα θα μπορούσαν να έρθουν στη Ελλάδα τόσο μεγάλα ονόματα ώστε να συμμετάσχουν σε αγώνες. 

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε και ο Πολ Γκρέγκορι, Βρετανός αθλητής με ελληνικές ρίζες και αναφέρθηκε στο ότι η συμμετοχή των επαγγελματιών δίνει κύρος και αξία στη διοργάνωση, αφού δεν ταξιδεύουν οπουδήποτε προσκληθούν. 
Θεωρεί πως οι αγώνες θα διεξαχθούν σε υψηλό επίπεδο όπως σε διοργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας. Επίσης συνεχάρη τους διοργανωτές και το Sheraton και τόνισε τις σχέσεις που αναπτύσσονται μέσα από τη συμμετοχή στους αγώνες. 

Ο Γερμανός κορυφαίος αθλητής, Σίμον Ρόσνερ, σημείωσε πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει στο τουρνουά και αισθάνεται πια φίλος με τους διοργανωτές απολαμβάνοντας τη φιλοξενία, ενώ φέτος έχει να υπερασπιστεί και τον τίτλο του, κάτι που δεν του αφήνει πολύ ώρα για …χαλάρωμα στον ήλιο και την πισίνα του ξενοδοχείου. 
Από την Αίγυπτο, ο επίσης εξαιρετικός αθλητής, Ομάρ Μοσάντ ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκλησ, αφού βρίσκεται στη Ρόδο με τη σύζυγό του, αν και αυτή η περίοδος είναι από τις πιο δύσκολες αγωνιστικά με μεγάλη ένταση. Παρόλα αυτά, θεωρεί πως λόγω των δυνατών παικτών η διοργάνωση θα έχει έντονο το συναγωνισμό. 

Την πεποίθησή του ότι μπορεί να κερδίσει τον τίτλο στη φετινή διοργάνωση εξέφρασε ο Βρετανός Τομ Ρίτσαρντς και δήλωσε ότι το τουρνουά κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερο, αισθανόμενος πολύ ωραία για τη συμμετοχή. Γι’ αυτό άλλωστε  και βρίσκεται στη Ρόδο, για να την απολαύσει.

Στη Ρόδο για τους αγώνες ταξίδεψε και ο Νίκι Μιούλερ, Ελβετός αθλητής, που αισθάνεται ευτυχής όσον αφορά στη συμμετοχή του σε σύγχρονες εγκαταστάσεις. 

Ο Ζαχέντ Μοχάμεντ από την Αίγυπτο, ανέφερε πως έχει τις καλύτερες αναμνήσεις από την Ελλάδα, αφού το πρώτο επαγγελματικό τουρνουά που συμμετείχε ήταν στη χώρα μας. Φέτος ήταν μια δύσκολη χρονιά γι’ αυτόν όπου έπρεπε να είναι πάντα συγκεντρωμένος για τις επιτυχίες και για μια καλή κατάταξη. Η παραμονή του στη Ρόδο συνδυάζεται με την υπέροχη θέα από το ξενοδοχείο στη θάλασσα, αλλά δεν παρέλειψε να πει τα καλύτερα σχετικά με τις εγκαταστάσεις. 
Τέλος, ο Σεμπάστιαν Γουίνινγκ από την Ολλανδία είπε πως η Ρόδος είναι το κατάλληλο μέρος για να απολαύσει κανείς το σκουός. Αν και οι υπόλοιποι αθλητές έχουν υψηλότερη κατάταξη απ’ αυτόν, όπως ανέφερε, θα προσπαθήσει για το καλύτερο.