Πολλαπλά τα οφέλη για τη Ρόδο από τη διεξαγωγή της Βαλκανικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας Νέων

Τους διοργανωτές της 22ης Βαλκανικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας Νέων που διεξάγεται από τις 19 έως τις 22 Ιουνίου στη Ρόδο, δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος.

Συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Προσχολικής Αγωγής, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Γιάννης Κορωναίος ενώ ο Δήμος Ρόδου είναι συνδιοργανωτής της Ολυμπιάδας της οποίας η τελετή έναρξης έγινε χθες Τετάρτη.

Ο δήμαρχος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους διοργανωτές  και ιδιαιτέρως στο τοπικό παράρτημα Δωδεκανήσου που διεκδίκησε και κατόρθωσε να αναλάβει τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας για τη Ρόδο και δήλωσε ότι «η συμμετοχή μαθητών από 18 χώρες μαζί με τους συνοδούς τους προβάλει και διαφημίζει το νησί αφού πρόκειται για μελλοντικούς περιζήτητους φοιτητές των μεγαλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με κάθε τρόπο τις διοργανώσεις αυτές».

Στα οφέλη που αποκομίζει το νησί με τη φιλοξενία των μαθητών αναφέρθηκαν και οι διοργανωτές οι οποίοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τις ομορφιές του νησιού.

Στην 22η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα συμμετέχουν μαθητές από 18 χώρες, και το επίπεδο των διαγωνιζομένων είναι υψηλότατο.