Ας εκμεταλλευτούμε την παρουσία των κορυφαίων

Ας εκμεταλλευτούμε την παρουσία των κορυφαίων

Ας εκμεταλλευτούμε την παρουσία των κορυφαίων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 117 ΦΟΡΕΣ

Πολλαπλά οφέλη μπορεί να αντλήσει η Ρόδος από τη διοργάνωση των σχολών προπονητών. Ενδιαφέρουσες ιδέες έπεσαν στο τραπέζι κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης του δημάρχου, Φώτη Χατζηδιάκου, με αντιπροσωπεία των τεχνικών της UEFA PRO

Κάτι περισσότερο από εθιμοτυπικό χαρακτήρα είχε η χθεσινή συνάντηση του δημάρχου Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκου, με την αντιπροσωπεία των προπονητών που συμμετέχουν στη σχολή UEFA PRO, στο γραφείο του πρώτου.

Το “παρών” έδωσαν ο διευθυντής εκπαίδευσης της ΕΠΟ Θωμάς Μεταξάς, ο εκπαιδευτής Γιάννης Βονόρτας, οι προπονητές Γιώργος Καραϊσαρίδης, Δημήτρης Μαυρογενίδης, Γιώργος Κούτσης και Θεοδόσης Θεοδοσιάδης, καθώς και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Πόκκιας.
Μετά το καλωσόρισμα και την πρώτη γνωριμία, κατά την οποία ο δήμαρχος θυμήθηκε ουκ ολίγες μικρές ιστορίες από τη διαδρομή του στο ποδόσφαιρο, είτε ως αθλητής, είτε ως παράγοντας, ο Γιώργος Πόκκιας έδωσε το… σύνθημα για να μεταφερθεί η συζήτηση σ’ ένα πιο ουσιαστικό πεδίο, σχετικό με τους τρόπους με τους οποίους μπορεί η Ρόδος να αξιοποιήσει τη φιλοξενία των σχολών UEFA και την παρουσία κορυφαίων προσωπικοτήτων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στο τραπέζι έπεσε η ιδέα για τη διοργάνωση ενός διεθνούς τουρνουά υποδομών με τη συμμετοχή μεγάλων κλαμπ του εξωτερικού, όπως και της καθόδου, με την ευκαιρία διοργάνωσης της επόμενης σχολής UEFA PRO, κάποιας εκ των «μικρών» εθνικών ομάδων, αρκεί ο Δήμος Ρόδου να βρει τον τρόπο να καλύψει τα έξοδά της.

Όπως παρατήρησε ο Φώτης Χατζηδιάκος, η παρουσία στο νησί τόσων σημαντικών ανθρώπων του αθλήματος επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα της βελτίωσης των γηπεδικών εγκαταστάσεων και της δημιουργίας νέων, ενώ ειδική αναφορά έκανε στον Προφήτη Ηλία, έναν τόπο από πάσης άποψης ιδανικό για τη δημιουργία σύγχρονου αθλητικού κέντρου.

Εκ μέρους των ανθρώπων της ΕΠΟ και των προπονητών η φιλοξενία χαρακτηρίστηκε ως η καλύτερη, ωστόσο δεν έλειψαν ορισμένες επισημάνσεις, οι οποίες θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη προκειμένου η Ομοσπονδία να μην αρχίσει να αναθεωρεί τις επιλογές της σχετικά με τις πόλεις που διοργανώνει τις σχολές. Η ανάγκη για την ποιοτική αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων είναι υπαρκτή, βελτίωσης χρήζει και η οργάνωση, ενώ καλύτερη δουλειά οφείλει να γίνει στον τομέα της προβολής. Οι προπονητές αποχαιρέτησαν το δήμαρχο Φώτη Χατζηδιάκο και τον αντιδήμαρχο Γιώργο Πόκκια κρατώντας στα χέρια τους αναμνηστικό δώρο.

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Ψάχνει για ένα σημαντικό «διπλό»

Δημήτρης Γκαίδας: «Είναι κομβικό παιχνίδι, θέλουμε τη νίκη»

Συνέχεια δράσης στην Basket League, ανακοινώθηκαν οι διαιτητές

Στην Τουρκία για φιλικά παιχνίδια οι Παίδες του Κολοσσού!

Αύριο στην Καλλιθέα το Γ.Σ. Δωδεκάνησος-Άτλας Αθηνών

Νίκος Καραβασίλης και Κωνσταντίνα Ρεντοπούλου στο “Hereya Open”

Ετοιμάζεται πυρετωδώς ο Άγιος Γεώργιος

Η παρουσία στη Μαδέρα δεν επέτρεψε στον Νικόλαο Κοντού να είναι ένας από τους λαμπαδηδρόμους