Στράτος Καρίκης: Τέσσερα χρόνια  χαμένα για το νησί μας

Σκληρή κριτική στο έργο της δημοτικής αρχής,  το οποίο χαρακτήρισε ως ανύπαρκτο, έκανε χθες μιλώντας στο Ρ/Σ ΠΑΛΜΟΣ, ο επικεφαλής της παράταξης «Ροδίων Όραμα» Στράτος Καρίκης.

Ο κ. Καρίκης είπε μεταξύ άλλων πως «δυστυχώς η δημοτική αρχή δεν έχει κάνει πράγματα για πολλά θέματα και πως δεν έχει κινήσει ούτε καν διαχειριστικά ζητήματα για το νησί», ενώ έκανε λόγο «για τέσσερα χρόνια χαμένα»!

Ο ίδιος δήλωσε «πολύ απογοητευμένος» διότι ως μειοψηφία στήριξε τη δημοτική αρχή μέσα στην τετραετία,- όπως είπε- δεν το εκμεταλλεύθηκε αυτό η δημοτική αρχή και το 2019 δεν βρήκε τη Ρόδο σε τίποτα διαφορετική από το 2014!

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ροδίων Όραμα» δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Αν και εμείς ασκούμε μία παραγωγική αντιπολίτευση, και έχουμε αφήσει τη μικροπολιτική στην άκρη – άρα εμείς προσπαθούμε να στηρίξουμε τη δημοτική αρχή και όπως είχα πει και το 2014 «το 2019 να έχει αλλάξει η Ρόδος»-,   οι συμπολίτες μας βλέπουν ότι σε πάρα πολλά θέματα δεν έχει γίνει τίποτα. Και ειδικά, εγώ θα πω ότι αυτά τα τέσσερα χρόνια είναι χαμένα, κυριολεκτικά είναι χαμένα! Βλέπω τώρα να ξυπνάει λίγο η δημοτική αρχή αλλά τώρα μιλάμε για προεκλογική περίοδο από εδώ και πέρα. Άραγε «ξύπνησε» για αυτό; Τι να θυμηθώ, το κυκλοφοριακό που δεν έχει γίνει τίποτα, αν και είχε υποσχεθεί ο κ. Δήμαρχος ότι θα αλλάξει το κυκλοφοριακό και η εικόνα του νησιού και δεν έχει γίνει τίποτα; Την κρουαζιέρα που έχουμε κατέβει στον χειρότερο απόλυτο αριθμό κρουαζιερόπλοιων που είχαμε ποτέ στο νησί μας, τον ΠΡΟΤΟΥΡ που έχει διαλυθεί

; Ευτυχώς που πάει καλά ο τουρισμός γενικά στην Ελλάδα, διαφορετικά σκέψου τι μας περιμένει. Αυτή τη στιγμή δεν προσπαθούμε να φέρουμε τους τουρίστες εδώ, κυριολεκτικά είναι στον αυτόματο πιλότο. Να πω για τη Μεσαιωνική πόλη που ακούμε τέσσερα χρόνια την προγραμματική και προγραμματική δεν βλέπουμε και τίποτα δεν γίνεται μέσα στη Μεσαιωνική πόλη. Τη Νέα Αγορά και το φιάσκο του ΤΑΙΠΕΔ, που θα ερχόταν το ΤΑΙΠΕΔ να μας την φτιάξει και τη Μαρίνα, και τελικά δεν έρχεται;! Την εικόνα των δρόμων των πεζοδρομίων πραγματικά είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να υπάρξει;

Το Εθνικό που προσπαθούνε όλοι να φτιαχτεί το εξωτερικό κομμάτι και μέσα να συνεχίσει να είναι ένα «κουφάρι»;, Τους Ρομά; Δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτα, για εμάς αυτά τα τέσσερα χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα, πέρα από τα βασικά που θα έκανε η οποιαδήποτε  αποτυχημένη δημοτική αρχή. Για εμάς λοιπόν έχουμε μπροστά μας μία αποτυχημένη δημοτική αρχή σε πολλά θέματα!
Και θα πω και το κυριότερο: ο κ. Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι δεν έχουν ανοίξει το δήμο στον πολίτη!

Αυτή τη στιγμή ο κάθε πολίτης δεν είναι εύκολο να δει τον δήμαρχο, δεν είναι εύκολο να εκφράσει την άποψη του ή το παράπονό του. Ο Δήμος της Ρόδου εξακολουθεί να είναι κλειστός και το γραφείο δημάρχου για τον κάθε Ροδίτη και την κάθε Ροδίτισσα»!

Ο κ. Καρίκης αναφορικά με τις προσεχείς εκλογές δήλωσε ευθέως ότι τόσο ο ίδιος όσο και η παράταξή του θα είναι υποψήφιοι και πανέτοιμοι να κατέλθουν στις κάλπες ακόμη και αύριο!
«Εμείς και αύριο να γινόντουσαν εκλογές θα ήμασταν έτοιμοι. Όμως επειδή με το νέο νόμο θα είναι πολύ πιο λίγα τα άτομα από την προηγούμενη φορά θα πρέπει να γίνει μία πολύ σωστή επιλογή ατόμων συνεπώς είμαστε υπέρ πλήρεις αλλά μέσα στην παράταξη θα γίνει μία διαδικασία, μία συζήτηση για το ποιοι από εμάς θα συμμετέχουνε.

Περιμένουμε να δούμε και τον νόμο για το αν θα οριστικοποιηθεί και θα έχουμε μικρότερα σχήματα. Εμείς προχωράμε και προχωράμε δυναμικά σε όλους τους τομείς. Θα δούμε και το χρόνο των εκλογών που ούτε και αυτός είναι βέβαιος και θα πράξουμε ανάλογα.
Άρα εμείς το δηλώνουμε ξεκάθαρα:  θα είμαστε υποψήφιοι στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του 2019 με «αέρα νίκης» όπως το δηλώνω γιατί αυτό βλέπουμε έξω στην κοινωνία της Ρόδου»!

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ροδίων Όραμα», ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν πρόκειται να εμπλακεί σε «μικροκομματικά παιχνίδια» που ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται – όπως είπε.
«Η Ρόδος χρειάζεται την αλλαγή και όχι τα παιχνίδια τα μικροκομματικά που άρχισαν. Εμείς δεν εμπλεκόμαστε με κομματικές διαδικασίες άρα η υποψηφιότητά μας ως παράταξη και προσωπικά εμένα ως υποψήφιο δήμαρχο, δεν εξαρτάται από οποιοδήποτε κόμμα, δεν μπήκαμε στη διαδικασία να ζητάμε στηρίξεις από πολιτικά κόμματα.

Μπορεί να υπάρξει κάποια πολιτική δύναμη που θα μας στηρίξει. Δεν θα το ζητήσουμε εμείς, μπορεί κάλλιστα να κρίνει κάποια πολιτική δύναμη ότι οι θέσεις μας οι αυτοδιοικητικές είναι κοντά τους, δεν θα πούμε όχι αλλά δεν θα δεχτούμε να μπει χρώμα και κόμμα στην παράταξή μας. Θα είμαστε πάντα μία ανεξάρτητη παράταξη!
Τέλος,  ο κ. Καρίκης εξέφρασε την πεποίθηση πως ως παράταξη «θα είμαστε έτοιμοι νωρίτερα από τον οποιονδήποτε, θα έχουμε νέες ιδέες και κυρίως νέους ανθρώπους, να αλλάξει επιτέλους λίγο η πολιτική»!