Θερίζουν τα τροχαία ατυχήματα στη Ρόδο

Απίστευτος είναι ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων που ξεκίνησε να καταγράφεται και πάλι στο νησί της Ρόδου, καθώς το τελευταίο διήμερο, τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ δεν προλαβαίνουν να μεταφέρουν στο νοσοκομείο τραυματίες ενώ η τροχαία να επιλαμβάνεται αντίστοιχα σε ανάλογα ατυχήματα υλικών ζημιών.

Μέσα σε ένα 24ωρο, υπήρξαν συνολικά 8 τροχαία ατυχήματα σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου με 10 τραυματίες,  οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Ρόδου με σοβαρά ή ελαφρά τραύματα!

Από θαύμα ίσως δεν θρηνήσαμε νεκρούς το βράδυ της Τετάρτης όταν δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα που κινούνταν σε αντίθετη κατεύθυνση επί της επαρχιακής οδού Τσαΐρι – Αεροδρομίου, συγκρούστηκαν με σφοδρότητα μετωπικά, με αποτέλεσμα να υπάρξουν 5 τραυματίες!

Διερχόμενοι οδηγοί ενημέρωσαν αμέσως το ΕΚΑΒ για το τροχαίο καθώς επίσης και την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ρόδου, καθώς τρία άτομα είχαν εγκλωβιστεί μέσα στο ένα από τα δύο αυτοκίνητα!

Στο σημείο έφτασαν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ τα οποία διεκόμισαν στο νοσοκομείο της Ρόδου τους τραυματίες, αφού προηγουμένως το κλιμάκιο ειδικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έκοψε τις λαμαρίνες του οχήματος για να μπορέσει να τους απεγκλωβίσει.
Στο σημείο έκλεισε ο δρόμος και χρειάστηκε να γίνει παρακαμπτήρια ζώνη από παρακείμενη πλατεία, έτσι ώστε να συνεχιστεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Τα αίτια για τη σύγκρουση των οχημάτων αναμένεται να προσδιορίσουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Τροχαίας Ρόδου που κατέγραψαν μαρτυρίες και στοιχεία αναφορικά με το τροχαίο ατύχημα που παραλίγο να εξελιχθεί σε τραγωδία.
 

Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, όταν το  τετράτροχο που οδηγούσε τουρίστας, «καρφώθηκε» στο πέτρινο τοιχίο στην περιοχή «Κάτω Πέτρες» χθες το πρωί.
Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, όταν το τετράτροχο που οδηγούσε τουρίστας, «καρφώθηκε» στο πέτρινο τοιχίο στην περιοχή «Κάτω Πέτρες» χθες το πρωί.


Δεν προλαβαίνουν να μεταφέρουν τραυματίες στο ΕΚΑΒ
Το τελευταίο διήμερο αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων με τραυματίες ήταν ιδιαίτερα αυξημένος. Οι πρώτες εκτιμήσεις των αρμοδίων εστιάζουν στο γεγονός ότι θα μπορούσαν  να εξελιχθούν σε τραγωδία!

Τα τροχαία ατυχήματα σημειώθηκαν εντός της πόλεως Ρόδου (Διαγοριδών και Σοφούλη) στην περιοχή Ασγούρου, καθώς επίσης και στις Κάτω Πέτρες, όπου ζευγάρι τουριστών που οδηγούσε τετράτροχη μοτοσικλέτα (γουρούνα) προσέκρουσε στο βραχώδες σημείο δεξιά του δρόμου.
 

Ό,τι απέμεινε από το ένα όχημα που ενεπλάκη σε μετωπική σύγκρουση στον δρόμο από αεροδρόμιο για Τσαΐρι.
Ό,τι απέμεινε από το ένα όχημα που ενεπλάκη σε μετωπική σύγκρουση στον δρόμο από αεροδρόμιο για Τσαΐρι.

 

Από το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στην περιοχή Ασγούρου.  Ευτυχώς ο τραυματισμός του οδηγού δεν ήταν ιδιαίτερα σοβαρός
Από το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στην περιοχή Ασγούρου. Ευτυχώς ο τραυματισμός του οδηγού δεν ήταν ιδιαίτερα σοβαρός