Μία ξεχωριστή βραδιά στο Ρωμαϊκό Ωδείο Ρόδου

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης και στήριξης μεγάλων εκδηλώσεων και διοργανώσεων, πραγματοποιεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου μία ξεχωριστή βραδιά, την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 στις 9:30 το βράδυ και προσκαλεί όλους τους Ροδίτες, τις Ροδίτισσες και τους επισκέπτες του νησιού, να απολαύσουν την Πανσέληνο στο μοναδικής ομορφιάς Ρωμαϊκό Ωδείο, στην Αρχαία Ακρόπολη τη Ρόδου, με τη συναυλία της Λαμπρινής Καρακώστα. 

Η ερμηνεύτρια είναι γνωστή από την τετραετή συνεργασία της με τον Σωκράτη Μάλαμα και μας συστήνεται πλέον και ως δημιουργός, λίγο πριν την κυκλοφορία του πρώτου προσωπικού της άλμπουμ. 

Με την κλασική της κιθάρα και το μεταλλόφωνό της, και παρέα με την εξαιρετική Ροδίτισσα τσελίστρια Δέσποινα Σπανού, θα παρουσιάσει τα νέα της τραγούδια, συμμετοχές της στη δισκογραφία, τραγούδια νέων δημιουργών με κοινές ανησυχίες, αλλά και διασκευές αγαπημένων της τραγουδιών. 

Εκεί που η παιδικότητα συναντά την θηλυκότητα, η εσωτερικότητα την ένταση, το όνειρο την πραγματικότητα, η δημιουργός και ερμηνεύτρια θα παίξει και θα τραγουδήσει, για να μας θυμίσει πως μόνον «Η Αγάπη μένει», σε μια βραδιά αγάπης, όπου με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διάρκειας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο. 

Ποιήματα θα απαγγείλει η ηθοποιός Μαρία Μανιώτη. 

Στην εκδήλωση συμμετέχει και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου «Μαζί με δύναμη για τη ζωή» και η είσοδος είναι  ελεύθερη. 

Για τη διοργάνωση της συναυλίας διοργανωτές και συντελεστές έδωσαν χτες συνέντευξη τύπου καλώντας το κοινό να παραβρεθεί, και να στηρίξει την προσπάθεια ενίσχυσης του κοινωνικού παντοπωλείου.
 


Ειδικότερα ο εντεταλμένος πολιτισμού Δωδεκανήσου Κάλλιστος Διακογεωργίου εξέφρασε την ευχή να ανταποκριθεί ο κόσμος στο κάλεσμά του τονίζοντας ότι η πραγματοποίηση της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί συγκεκριμένα στο ρωμαϊκό ωδείο, θα είναι κάτι το ξεχωριστό και διαφορετικό από τις υπόλοιπες συναυλίες. Όπως είπε όμως, η εκδήλωση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μουσική αλλά και με το κοινωνικό έργο της περιφέρειας και συγκεκριμένα με τη στήριξη του συλλόγου καρκινοπαθών της περιοχής μας, που θα παραβρεθεί στην εκδήλωση. 

Από την πλευρά της η καλλιτέχνης Λαμπρινή Καρακώστα αφού εξέφρασε την χαρά της που θα παρουσιάσει το πρόγραμμά της σε έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο, ο οποίος δεν ανοίγει συχνά για το κοινό δήλωσε πολύ συγκινημένη γι΄αυτό, αν και πρόσθεσε πως «Όπου και να παίζεις μουσική είναι όμορφα, αλλά όταν πηγαίνεις σε τέτοιους χώρους βοηθά, στο να συμβαίνουν πράγματα… μαγικά και να μπορέσεις να δώσεις το μήνυμα που θέλεις.

Μιλώντας για το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει είπε και τα εξής: «Έχουμε ετοιμάσει με τη Δέσποινα ένα πρόγραμμα, κάποια τραγούδια που λαχταρώ πολλά χρόνια να τραγουδήσω και δε βρίσκω την κατάλληλη συνθήκη που να ταιριάζει για να μπορέσω να τα πω.

Έχουμε κάνει μία πολύ ωραία δουλειά με τη Δέσποινα, είναι εξαιρετική μουσικός, και με κέρδισε. Έχουμε κάνει μία παράσταση για το αρχαίο στάδιο που νομίζω ότι θα ταιριάξει πάρα πολύ και θα είναι αρκετά συγκινητικά,  θα παρουσιάσω τα δικά μου τραγούδια καθώς ετοιμάζω ένα δίσκο, και κάποιες συμμετοχές  που είχα σε άλλους δίσκους φίλων».

Ακολούθως η Δέσποινα Σπανού ευχαρίστησε όλους για την ευκαιρία που τους έδωσαν και όσους συνέβαλαν στο να γίνει αυτή η συναυλία. «Η συνεργασία μου με τη Λαμπρινή είναι άψογη και είμαι συγκινημένη που καταφέραμε να έρθουμε στο νησί που γεννήθηκα και μεγάλωσα και ειδικά επειδή θα παίξουμε σε έναν τόσο σημαντικό χώρο. Θα προσπαθήσω να κάνω ότι καλύτερο μπορώ» είπε.

Τέλος η πρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών Μαρία Κρητικού που παραβρέθηκε δήλωσε: «ευχαριστώ την περιφέρεια που είναι πάντα δίπλα στο σύλλογο καρκινοπαθών, είναι μεγάλη μας τιμή να παραβρεθούμε και θα το κάνουμε με αγάπη. Ας έρθουμε σε αυτό το χώρο με πολύ σεβασμό για να περάσουμε ωραία».