Ελεύθερος ο Αλβανός που κατηγορείται  για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών

Ελεύθερος με περιοριστικό όρο αφέθηκε χθες μετά την απολογία του 36χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος κατηγορείται ότι εμπλέκεται μαζί με άλλα τρία άτομα, σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που εξιχνιάστηκε τον περασμένο μήνα από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

Για τους εμπλεκόμενους όλα ξεκίνησαν με αφορμή έλεγχο που διενεργήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 24 Μαΐου 2018, στο λιμάνι της Ακαντιάς στη Ρόδο κατά τον κατάπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου.
Συγκεκριμένα, προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου σε συνεργασία με κλιμάκιο του Τελωνείου Ρόδου, εντοπίστηκε στην κατοχή του 34χρονου αλλοδαπού επιμελώς κρυμμένη στο εσώρουχό του, ποσότητα κοκαΐνης μικτού βάρους πενήντα τριών  γραμμαρίων (53γρ.) εντός πλαστικής συσκευασίας.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση ελεγχόμενης παράδοσης – παραλαβής της ανωτέρω ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, κατά την οποία συνελήφθησαν δύο (02) ακόμη αλλοδαποί, ηλικίας 24 και 25 ετών.

Ακολούθησε νομότυπη έρευνα με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Τελωνείου Ρόδου σε νυχτερινό μαγαζί στην περιοχή Φαληράκι Ρόδου, στο οποίο εργάζεται ο 25χρονος, κατά την οποία ανευρέθηκαν  ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους είκοσι γραμμαρίων (20γρ.) και ποσότητα, πιθανότατα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης συνολικού μικτού βάρους εννέα γραμμαρίων (09 γρ.).

Όλες οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν ενώ σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη. Από τη διερεύνηση της υπόθεσης και τις καταθέσεις που λήφθησαν προέκυψε ότι η όλη μεταφορά έγινε με τις «εντολές» του 36χρονου Αλβανού που απολογήθηκε χθες.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του και χθες συνοδευόμενος από τον συνήγορο του κ. Στέλιο Αλεξανδρή να προσαχθεί ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 36χρονος αλλοδαπός όχι μόνο αρνήθηκε τις κατηγορίες αλλά και κάθε εμπλοκή στην υπόθεση.

Ο ίδιος είπε πως εδώ και ένα μήνα βρίσκεται προφυλακισμένος για άλλη υπόθεση ναρκωτικών ουσιών και πως στο ίδιο κελί «συγκατοικεί» με άλλον Αλβανό, ο οποίος λίγες ημέρες πριν την εξιχνίαση της υπόθεσης, τον ρώτησε αν γνώριζε κάποιον που θα μπορούσε να παραλάβει φίλο του που θα έφθανε στη Ρόδο από το λιμάνι και να τον μεταφέρει σε κάποιο φθηνό ξενοδοχείο.

Ο 36χρονος πρόσθεσε ότι τότε εκείνος τηλεφώνησε στον 25χρονο συμπατριώτη του και μάλιστα έδωσε και το τηλέφωνο του τελευταίου στον Αλβανό συγκρατούμενό του.

Ο αλλοδαπός τόνισε ότι ουδέποτε κανόνισε για τη μεταφορά οποιασδήποτε ποσότητας κοκαΐνης και πως μπορεί παλαιότερα να έκανε χρήση ναρκωτικών, τώρα όμως δεν κάνει τίποτα από αυτά.

Σε ό,τι αφορά τον συγκρατούμενό του, είπε πως όταν του διαμαρτυρήθηκε γιατί τον ενέπλεξε σε αυτή την υπόθεση, εκείνος απλώς έκανε πως δεν καταλαβαίνει τι του λέει.

Τελικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 36χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Η απολογία που τον «έκαψε»
Μετά τη σύλληψή τους οι τρεις Αλβανοί ηλικίας 34, 25 και ένα 24 ετών απολογήθηκαν στην ανακρίτρια Ρόδου όπου και αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος επανέλαβε όσα προανακριτικά είχε πει, ότι δηλαδή είναι εξαρτημένος χρήστης και πως ένας εκ των προμηθευτών του που είναι έγκλειστος στη φυλακή του ζήτησε να μεταφέρει τα 53 γραμ. κοκαΐνης από την Αθήνα στη Ρόδο και ως αντάλλαγμα θα έπαιρνε τη δόση του. Ο ίδιος είπε πως δεν γνώριζε σε ποιον θα την παρέδιδε στη Ρόδο και πως και αυτό το είχε κανονίσει ο έγκλειστος στη φυλακή.

Σε ό,τι αφορά τους άλλους δύο συλληφθέντες, ισχυρίστηκαν πως σε καμία περίπτωση δεν είχαν την παραμικρή εμπλοκή με την υπόθεση και πως πήγαν στο σημείο όπου τους συνέλαβαν οι αστυνομικοί για να παραλάβουν, όχι τα ναρκωτικά αλλά τον 34χρονο και να τον μεταφέρουν για τη διαμονή του. Οι ίδιοι είπαν πως δεν γνώριζαν τον συγκατηγορούμενό τους και πως το αφεντικό τους ήταν αυτό που τους έδωσε εντολή να πάνε να τον πάρουν. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.