Ένοχοι και οι δύο οδηγοί για θανατηφόρο τροχαίο

Ένοχοι και οι δύο οδηγοί  για θανατηφόρο τροχαίο

Ένοχοι και οι δύο οδηγοί για θανατηφόρο τροχαίο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 10468 ΦΟΡΕΣ

Το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε πριν από τέσσερα χρόνια στη διασταύρωση της Εθνικής οδού Ρόδου – Λίνδου με το Τσαΐρι και είχε ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο 43χρονη Γερμανίδα και να τραυματιστούν σοβαρά ο σύζυγος της αλλοδαπής και ένας οδηγός ταξί, αναβίωσε χθες στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν οι οδηγοί των δύο οχημάτων, δηλαδή ο 53χρονος Γερμανός σύζυγος της θανούσας και ο 29χρονος οδηγός ταξί, για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από συγκλίνουσα αμέλεια των περισσοτέρων και σωματική βλάβη από αμέλεια κατά την οδήγηση από υπόχρεο και μη (κατ’ αλλήλων).

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους και τους δύο κατηγορούμενους και επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών στον οδηγό ταξί (18 μήνες φυλάκιση για την ανθρωποκτονία και 12 μήνες φυλάκιση για τη σωματική βλάβη, δηλαδή κατά συγχώνευση 24 μήνες) και στον 53χρονο Γερμανό φυλάκιση 6 μηνών για την κατηγορία της σωματικής βλάβης. Και για τους δύο κατηγορουμένους οι ποινές αναστέλλονται επί τριετία.

Συνήγορος υπεράσπισης για τον 29χρονο οδηγό ταξί παραστάθηκε ο κ. Άκης Δημητριάδης.
Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 7 παρά 10 το πρωί στις 5 Ιουνίου 2014 και σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 29χρονος οδηγώντας ταξί κινούνταν επί της Εθνικής οδού Ρόδου Λίνδου, στο δεξιό ρεύμα κυκλοφορίας, με κατεύθυνση τη Λίνδο και έχοντας αναπτύξει ταχύτητα στο όχημά του.

Την ίδια ώρα ο 53χρονος Γερμανός κινούμενος από Φαληράκι, θέλησε να στρίψει αριστερά προς τις Ανατολικές Ακτές – Αεροδρόμιο, όπου υπήρχε ερυθρός σηματοδότης, τον οποίο και παραβίασε. Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, τα δύο οχήματα συγκρούστηκαν και μεταμορφώθηκαν σε άμορφη μάζα σιδερικών.

Επιτόπου έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό των επιβατών του ενοικιαζόμενου οχήματος (δηλαδή του 53χρονου Γερμανού και της 43χρονης συζύγου του). ενώ στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε επίσης και ο 29χρονος οδηγός του ταξί με τραύματα στο κεφάλι.

Η σύγκρουση, σύμφωνα με όσα δήλωσαν μιλώντας στη “Ροδιακή” αυτόπτες μάρτυρες, ήταν εξαιρετικά σφοδρή!
Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλαν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, η άτυχη 43χρονη Γερμανίδα τουρίστρια απεβίωσε στο χειρουργείο, ενώ σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύτηκε στη μονάδα Εντατικής Θεραπείας και ο σύζυγός της.
Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενήργησε το Τμήμα Τροχαίας Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο