Γιώργος Χατζημάρκος: Η ξεχασμένη η νησιωτική Ελλάδα, στηρίζεται στις δυνάμεις της και φέρνει νίκες

Γιώργος Χατζημάρκος: Η ξεχασμένη η νησιωτική Ελλάδα, στηρίζεται στις δυνάμεις της και φέρνει νίκες

Γιώργος Χατζημάρκος: Η ξεχασμένη η νησιωτική Ελλάδα, στηρίζεται στις δυνάμεις της και φέρνει νίκες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 174 ΦΟΡΕΣ

Το οικονομικό θαύμα της Κω, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα

Στο οικονομικό θαύμα της Κω, το οποίο συντελέστηκε τα προηγούμενα χρόνια, με σχεδόν αναξιοποίητη την πολιτιστική, πολιτισμική και ιστορική κληρονομιά της, ανέδειξε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, στην διάρκεια του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού Υγείας που διεξάγεται στην Κω, για να τονίσει την επιτακτική ανάγκη διαμόρφωσης ενός σύγχρονου διοικητικού και φορολογικού περιβάλλοντος, που θα επιτρέψει στη χώρα να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, στη προσπάθεια εξόδου από το τέλμα.

Το 2ο Διεθνές Συνέδριο “ Τουρισμός Υγείας και Ανάπτυξη – Ο Τουρισμός Υγείας συναντά το νησί του Ιπποκράτη”, διεξάγεται το διήμερο 23 και 24 Ιουνίου 2018 στο Kos International Convention Center και διοργανώνεται από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), το Δήμο Κω και το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών.

Παρόντες στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου ήταν ο Μητροπολίτης Κω & Νισύρου, κκ Ναθαναήλ, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δωδεκανήσου, πρώην Υπουργός Υγείας, Δημήτρης Κρεμαστινός, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας, ο ΓΓ του Υπουργείου Τουρισμού, Γιώργος Τζιάλλας, οι πρώην υπουργοί Αριστοτέλης Παυλίδης – Πρόεδρος Ιπποκράτειου Ιδρύματος - και Κοσμάς Σφυρίου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ο Γεράσιμος Δαμουλάκης, Μέλος ΔΣ ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Μήλου, ο Δήμαρχος Κω, Γιώργος Κυρίτσης, ο Έπαρχος Κω, Γιώργος Χαλκιδιός, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ευρυδίκη Νάκη, Νίκος Τσακίρης και Δημήτρης Χαματζόγλου και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Ο Περιφερειάρχης στην παρέμβασή του, χαρακτήρισε άκρως επιτυχημένη την επιλογή της Κω για την διεξαγωγή του συγκεκριμένου συνεδρίου, λόγω της κληρονομιάς του Ιπποκράτη που διαθέτει το νησί και η οποία παραμένει εν πολλοίς αναξιοποίητη, με εξαίρεση προσπάθειες της τοπικής

αυτοδιοίκησης. Μεταξύ αυτών και η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την υπογραφή στην Κω, στις 12 Ιανουαρίου 2018, της συμφωνίας συνεργασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την UNESCO, για όλα τα νησιά της Περιφέρειας, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, αρχής γενομένης από το νησί του Ιπποκράτη.

“Ξεχασμένη η νησιωτική Ελλάδα, πολιτικά, διοικητικά, οικονομικά, κι όμως, φέρνει αποτελέσματα, φέρνει νίκες, φέρνει εισόδημα, φέρνει ΑΕΠ, φέρνει υπερηφάνεια. Η Κως είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα, πώς ένα τεράστιο πολιτιστικό, πολιτισμικό και ιστορικό κεφάλαιο, έμεινε σχεδόν αναξιοποίητο, με εξαίρεση τις προσπάθειες της αυτοδιοίκησης. Παρά ταύτα, πέτυχε το οικονομικό θαύμα, εκρηκτική ανάπτυξη, στα χρόνια που προηγήθηκαν κι έγινε μια από τις ισχυρότερες οικονομίες στη χώρα, σε σχέση με το μέγεθος και τον πληθυσμό της”, σημείωσε ο Περιφερειάρχης.

Αναφερόμενος στο θέμα του συνεδρίου, τουρισμός υγείας και ανάπτυξη, ο κ. Χατζημάρκος υπογράμμισε τη διασύνδεση του τουρισμού υγείας με την εκπαίδευση, ένα πεδίο με εξαιρετικές προοπτικές για την Κω, στο βαθμό που θα διαμορφωθεί το κατάλληλο θεσμικό περιβάλλον.

“Ο τουρισμός υγείας συνδέεται με την εκπαίδευση. Δεν υπάρχει καμία Πανεπιστημιακή Σχολή του εξωτερικού που να μην θέλει να συνδέσει το όνομά της με την Κω. Είμαι από εκείνους που υποστηρίζω σθεναρά την άποψη, να αλλάξει αύριο το άρθρο 14 του Συντάγματος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ώστε να μπορέσει να δραστηριοποιηθεί στον τομέα αυτό η ιδιωτική πρωτοβουλία. Εφ' όσον γίνει αυτό, η Κως θα ''εκτοξευθεί" τόνισε.

Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης επανέλαβε την ανάγκη να υπάρξουν οι πολιτικές, διοικητικές και φορολογικές αλλαγές που θα δώσουν την δυνατότητα στη νησιωτική Ελλάδα να φέρει νίκες και αποτελέσματα και τόνισε πως “η επόμενη μέρα στην Ελλάδα θα έλθει μόνο εφ' όσον γίνουν

οι απαιτούμενες αλλαγές, που θα συντελέσουν στην διαμόρφωση ενός σύγχρονου θεσμικού, διοικητικού και φορολογικού πλαισίου, που θα μας δώσει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε όλα τα πλεονεκτήματα που διαθέτουμε, για να βγούμε από το τέλμα”

Το συνέδριο «Τουρισμός Υγείας και Ανάπτυξη» διεξάγεται με τη συμμετοχή κορυφαίων προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο. Σε αυτή τη διεθνούς κύρους διοργάνωση, συμμετέχουν εμπειρογνώμονες από την παγκόσμια αγορά του τουρισμού υγείας, κορυφαίοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, κυβερνητικοί παράγοντες της Ελλάδας και άλλων χωρών, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού και τουριστικού κλάδου της χώρας κ.ά.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί η ειδική τελετή αναπαράστασης του Όρκου του Ιπποκράτη, στο Ασκληπιείο, στην οποία θα συμμετάσχουν γιατροί από όλο τον κόσμο που έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν το συνέδριο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Δήμος Κω συνεχίζει με έργα σε όλο το νησί - 363.151 € για οδοποιϊα 2.600 μέτρων, στην περιοχή «Βολκάνια» Κεφάλου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Αύξηση χρηματοδότησης της μελέτης για την κατασκευή διαχωριστικής νησίδας στην επαρχιακή οδό Κως-Αεροδρόμιο

Γιάννης Παππάς, για το Δικαστικό Μέγαρο Κω: «Η υπέροχη συμβολή όσων συνεργαστήκαμε, με σκοπό την υλοποίηση του έργου»

Γ. Παππάς: Αδιάκοπος αγώνας υπέρ των νησιωτών για τη διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού, της υγείας

“Let’s do it Greece”: Καθαρισμός την Κυριακή στην παραλία της Καρδάμαινας

Κάθειρξη 9 ετών για την αρπαγή παιδιού

Έτοιμη η προμελέτη για την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου Κω