Το 1ο Πειραματικό δημοτικό σχολείο στην Aκαδημία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA)

Το 1ο Πειραματικό δημοτικό σχολείο στην Aκαδημία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA)

Το 1ο Πειραματικό δημοτικό σχολείο στην Aκαδημία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 862 ΦΟΡΕΣ

Το 1ο Πειραματικό δημοτικό σχολείο Ρόδου κλήθηκε να εκπροσωπήσει ο εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κανύχης Παναγιώτης έπειτα πρόσκλησης του ιδίου από την ευρωπαϊκή υπηρεσία διαστήματος (European Space Agency), για τη συμμετοχή του σε workshop σχετικά με τη “Διαστημική Ρομποτική”. Σε αυτό συμμετείχαν συνολικά 22 εκπαιδευτικοί από όλη την Ευρώπη.

Το workshop πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως τις 23 Μαΐου 2018 στη βάση της ευρωπαϊκής υπηρεσίας διαστήματος, που βρίσκεται στο Poix-Saint-Hubert του Βελγίου. Σκοπός του ήταν η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σχετικά με τη διαστημική ρομποτική και στη συνέχεια η μεταλαμπάδευση των γνώσεων από αυτούς, στους μαθητές των σχολείων τους. Οι θεματικές της πρώτης φάσης επιμόρφωσης, αφορούσαν την εισαγωγή στη γλώσσα προγραμματισμού python και scratch, τη συναρμολόγηση και προγραμματισμό του Astro pi με κάμερα καθώς και τη χρήση του προσομοιωτή του.

Το δεύτερο κομμάτι της επιμόρφωσης, αφορούσε την κατασκευή οχήματος (rover) με τη χρήση του πακέτου LEGO education We Do 2.0 και τον προγραμματισμό και την προσομοίωσή του, κινούμενο σε βραχώδες έδαφος παρόμοιο με αυτό του πλανήτη Άρη.

Το workshop ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της ευρωπαϊκής υπηρεσίας διαστήματος, όπου εκεί αναλύθηκε ο τρόπος χρήσης των ευρωπαϊκών δορυφόρων και οι κινήσεις τους.
Τέλος, οι συμμετέχοντες πήραν μια γεύση από τον τρόπο εκπαίδευσης των υποψηφίων αστροναυτών στο ευρωπαϊκό διαστημικό κέντρο (European Space Center).

Διαβάστε ακόμη

Από την εφηβεία στην ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες

Σε πανελλήνιο συνέδριο μαθητές του 1ου Δημοτικού Κρεμαστής και 1ου Δημοτικού Αφάντου

Λαοί και θρησκείες συναντώνται στο νησί «της πεταλούδας» και του «ελαφιού»

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου… ταξιδεύει!

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) στο Cern

Από το Νεστορίδειο της Ρόδου στα βήματα του Ελ Γκρέκο

Γιορτή ποίησης στο 1ο ΔΣ Κρεμαστής

Oλοκλήρωση επιμορφωτικής δράσης για τη διαχείριση παιδιών με Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής ή /και Υπερκινητικότητας - ΔΕΠΥ