Ανοικτό το θέμα της υποψηφιότητας Νικητιάδη

Ανοικτό το θέμα της  υποψηφιότητας Νικητιάδη

Ανοικτό το θέμα της υποψηφιότητας Νικητιάδη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 604 ΦΟΡΕΣ

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Το ενδιαφέρον του για την πολιτική ζωή του τόπου επιβεβαίωσε ο συμπατριώτης μας πρώην Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Γιώργος Νικητιάδης, μιλώντας την περασμένη Παρασκευή στον Ρ/Σ «Παλμός» και στην εκπομπή «Ελευθερία του Λόγου», τονίζοντας παράλληλα ότι το από ποια θέση μπορεί να υπηρετήσει τα κοινά, αυτό θα το δούμε μελλοντικά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νικητιάδης ρωτήθηκε για την έντονη φημολογία που υπάρχει το τελευταίο διάστημα σχετικά με ενδεχόμενη υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και δήλωσε: «Δεν σας κρύβω ότι αυτό με τιμά και με κάνει να αισθάνομαι μία ενθάρρυνση και μία εμπιστοσύνη από τον κόσμο. Το ότι τίθεται το όνομά μου, χωρίς εγώ να έχω δηλώσει ούτε μία στιγμή, με συγκεκριμένο τρόπο, ότι θα είμαι υποψήφιος, πραγματικά με τιμάει και ευχαριστώ πάρα πολύ τον κόσμο που θέτει το ερώτημα, που αν θέλετε ενθαρρύνει εμένα προσωπικά σε μία τέτοια κατεύθυνση.

Από εκεί και πέρα, έχω πει και το επαναλαμβάνω, ότι έχουμε ένα απολύτως ρευστό πολιτικό τοπίο στη χώρα μας. Έχουμε ένα εκλογικό νόμο με τον οποίο θα πραγματοποιηθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές τον οποίο δεν ξέρουμε ακόμα. Ήρθε ένα σχέδιο νόμου στη διαβούλευση, το παρακολουθούμε. Λέει το Υπουργείο ότι στο τέλος αυτού του μήνα-το εύχομαι-θα έχει ψηφιστεί αυτό το σχέδιο νόμου και θα έχει γίνει νόμος του Κράτους, ο νόμος δηλαδή με τον οποίο θα καθορίζεται, όπως το λέει σήμερα, ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν 13 Οκτώβρη του 2019. Δεν ξέρουμε όμως αν θα γίνει νόμος του Κράτους και αν θα λέει το ίδιο πράγμα.

Εγώ, όμως, σας λέω ότι ψηφίστηκε ο νόμος. Εάν έχουμε εθνικές εκλογές το Μάιο, όπως εντόνως φημολογείται μαζί με τις ευρωεκλογές και αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πρώτο κόμμα και είναι κάποιο άλλο, δεν θα αλλάξει αυτό το νόμο που ψηφίστηκε και θα έρθει τελικά ο παλιός νόμος να ισχύσει;».

Με τα παραπάνω ο κ. Νικητιάδης περιέγραψε τη ρευστότητα του πολιτικού τοπίου στην οποία πρόσθεσε ότι εξερχόμαστε τυπικά από την κρίση και τα μνημόνια αλλά η πατρίδα μας συνεχίζει να έχει υποχρεώσεις και θα πρέπει να ανταποκριθούμε και να καταβάλουμε ακόμα μεγαλύτερες προσπάθειες έτσι ώστε να γίνουμε κάποια στιγμή ανταγωνιστικοί. Επίσης, ανέφερε ότι υπάρχουν τα εθνικά θέματα και εξέφρασε τη λύπη του λέγοντας ότι δεν έχουμε «μία φωνή, μία γροθιά» όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων, οι αντιπρόσωποί μας στο Κοινοβούλιο.

Όπως είπε, είναι ζητήματα πολύ δύσκολα αφού παρακολουθούμε μία Τουρκία να κάνει μία απίστευτη επίδειξη δύναμης και μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είναι τραγικό να έχουμε επιδοθεί σε έναν απίστευτο ανταγωνισμό και να ξοδεύουμε δισεκατομμύρια για να αποκτήσουμε ισορροπία στον οπλισμό, τη στιγμή που όλα αυτά τα χρήματα θα έπρεπε να διατίθενται για το καλό του κόσμου».

Όπως είπε, όλα αυτά τα παρακολουθεί κάποιος και αν θέλει πραγματικά να είναι υπεύθυνος αν θα αποφασίσει να είναι υποψήφιος, πρέπει να τα σταθμίσει με μεγάλη σοβαρότητα. Οι εκλογές όπως φαίνεται θα γίνουν σε δεκαέξι μήνες και δεν είναι φρόνιμο από τώρα να προβεί κάποιος σε τέτοιες ανακοινώσεις. Πάντως, επαναβεβαίωσε ότι τον ενδιαφέρει γενικά η πολιτική ζωή του τόπου, να πάνε καλά τα πράγματά στο νησί μας που έχει τεράστιες δυνατότητες.

«Εγώ ενδιαφέρομαι και θα συνεχίσω να ενδιαφέρομαι για τα κοινά του τόπου μας. Το έχω πει αυτό πάρα πολλές φορές. Από ποια θέση θα το δούμε μελλοντικά», κατέληξε ο κ. Νικητιάδης.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου