Χρύσα Φακέ: «Η γυμναστική ήταν η σωτηρία μου»!

Χρύσα Φακέ: «Η γυμναστική ήταν η σωτηρία μου»!

Χρύσα Φακέ: «Η γυμναστική ήταν η σωτηρία μου»!

Pοδούλα Λουλουδάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6307 ΦΟΡΕΣ

Η προπονήτρια Χρύσα Φακέ, στα καλύτερά της

Η Χρύσα Φακέ, είναι μια κατηγορία μόνη της! Δυναμική, ακομπλεξάριστη, με χιλιάδες φίλους και τα κεφάλια να γυρίζουν όταν περνά. 
Η προπονήτρια που έχει φανατικούς αθλούμενους και επιβάλλει πειθαρχία όπως πειθαρχημένη είναι κι ίδια, που έχει πάρει μετάλλια στο body building και το σταμάτησε γιατί απέρριψε τα αναβολικά, μιλάει για όλα όσα την πόνεσαν στη ζωή, αλλά της άνοιξαν νέους δρόμους.

 

Είσαι προπονήτρια, και το διακριτικό σου επίσης είναι το πολύ γυμνασμένο σώμα σου!
Ασχολούμαι 20 χρόνια με τον αθλητισμό και είμαι 10 χρόνια προπονήτρια. Καταρχήν κατάφερα ν’ αλλάξω το δικό μου σώμα. Έφτασα στον πρωταθλητισμό και στη συνέχεια παρακολούθησα τη σχολή I.A.F.A απ’ όπου πήρα δίπλωμα personal training. Εξειδικεύτηκα στην αθλητική διατροφή και στο θεραπευτικό personal για τις κακώσεις του μυοσκελετικού. Μπορώ να μετατρέψω κάθε είδους σώμα που θα πέσει στα χέρια μου, με γυμναστική και επιβάλλοντας την εξειδικευμένη διατροφή που θα τα καταφέρει.

Και έχεις και μία εμφάνιση που δεν περνάει απαρατήρητη!
Σεμνά και ταπεινά, τι να πω τώρα.

Όλες οι γυναίκες μπορούν αν θέλουν να φτάσουν σ΄ αυτά τα επίπεδα και με τι τρόπο;
Καταρχήν δεν μπορεί να το καταφέρει μια γυναίκα τελείως μόνη της. Χρειάζεται την υποστήριξη ενός επαγγελματία. Ωστόσο είναι εφικτό εφόσον από τον ειδικό επαγγελματία παρέχεται εξειδικευμένη διατροφή και εξειδικευμένη προπόνηση, ανάλογα με το στόχο που έχει η καθεμία.

Και οι άντρες; Έχετε και άντρες αθλούμενους.
Ακριβώς το ίδιο ισχύει αρκεί και για τα δύο φύλα πέραν της υποστήριξης του προπονητή, να υπάρχει πειθαρχία και από τους ίδιους.

Από πότε ξεκίνησες τόσο εντατικά  τη γυμναστική;
Από μια περίοδο της ζωής μου που ήμουνα σε ψυχολογική κατάρρευση, πριν 20 χρόνια περίπου. Έπρεπε να επιλέξω ή ψυχίατρο ή γυμναστήριο και τελικά βρήκα τη δύναμη της ψυχής μου μέσα σ’ αυτό το χώρο. Έκανα το γυμναστήριο δεύτερο σπίτι μου, εκεί δυνάμωσα ψυχή τε και σώματι. Για εμένα ήταν και είναι ένας χώρος ιερός. Είναι ο χώρος που μου έδωσε ζωή, που έσωσε τη σακατεμένη ψυχή μου. Η πίστη μου στο Θεό ήταν ακλόνητη και η προσπάθειά μου υπεράνθρωπη. Κι όσοι με γνωρίζουν προσωπικά, ξέρουν τι λέω.


Σ’ έσωσε λοιπόν η γυμναστική!
Ακριβώς! Και κάπως έτσι, μέσα από μικρά θαύματα που υπήρξαν  στη ζωή μου ήρθαν όλα: πρωταθλήματα, διπλώματα… Εξιλεώθηκα μέσα από τον αθλητισμό, βρήκα τον εαυτό μου, την ψυχή μου, την ταυτότητά μου τη χαμένη. Ήταν για εμένα σωτηρία γι’ αυτό ως επαγγελματίας αυτό που κάνω το θεωρώ λειτούργημα και είμαι αφοσιωμένη.

Είχες μετάλλια στο  body building. Γιατί το σταμάτησες;
Μετά από 6-7 χρόνια και την προτροπή φίλων και γυμναστών στο νησί, αποφάσισα να πάρω μέρος σε κάποια πανελλήνια πρωταθλήματα  για να δω τα όριά μου. Πήρα μια πρώτη θέση και δύο δεύτερες σε πανελλήνια πρωταθλήματα, αλλά δεν ήθελα να συνεχίσω γιατί το θεωρώ άσκοπο και η χρήση αναβολικών θα έβλαπτε σοβαρά την υγεία μου. Ήθελα να κρατήσω τη θηλυκότητά μου και την υγεία μου, οπότε θεώρησα καλύτερο να παρακολουθήσω τη σχολή που τελείωσα τελικά και να ασχοληθώ με τη σωματική διάπλαση.


Τα αναβολικά δίνουν και παίρνουν στη Ρόδο;
Ναι και είμαι εκ διαμέτρου αντίθετη. Οι επιπτώσεις είναι καταστροφικές. Προκαλούν κίρρωση του ήπατος, πρόωρη εμφάνιση στεφανιαίας νόσου, αύξηση του κινδύνου αρτηριοσκλήρωσης, αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος και πολλά ακόμα.

Γίνεται ευρέως χρήση αναβολικών στη Ρόδο;
Ναι, δυστυχώς είναι ευρέως διαδεδομένα, και χρειάζεται να προσέχουν πάρα πολύ τα νέα παιδιά.

Αν ξεκινούσες τώρα τη ζωή σου, αν ήσουν 16 χρονών, 18 χρονών πώς θα την πήγαινες;
Τώρα μου άγγιξες ευαίσθητη χορδή! Το όνειρό μου, που δεν έγινε πραγματικότητα, ήταν να γίνω γιατρός. Κάποιοι μου το σκότωσαν σ’ εκείνες τις τρυφερές ηλικίες. Δεν πειράζει. Με τη δύναμη του Θεού εγώ και πάλι στάθηκα όρθια.

Είσαι και στη ζωή σου όσο πειθαρχημένη είσαι στη δουλειά σου;
Φυσικά. Δεν καπνίζω, δεν πίνω, δεν ξενυχτάω. Δεν αναλώνομαι άσκοπα πουθενά. Δεν παρασύρομαι από οποιοδήποτε πειρασμό. Είμαι πειθαρχημένη, κι αυτό προσπαθώ να διοχετεύσω και στους ανθρώπους που γυμνάζω, κι έχω γυμνάσει τη μισή Ρόδο, χωρίς υπερβολή.

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής

Αυξημένοι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο κέντρο της Ρόδου το καλοκαίρι

Άφησε την Αδελαΐδα για να μεγαλώσει την οικογένειά της στη Λαχανιά

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2024 θα είναι ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό Tουρισμό

Γ. Χατζής: Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να συνθέσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών

Αντώνης Ζερβός: Ξεκίνησε ως «παιχνίδι» και κατέληξε ως στοίχημα με τον εαυτό μου

Ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται εθνικό σχέδιο για να διατηρηθεί στην κορυφή, δηλώνει ο Γιάννης Ρέτσος