Θα εγκατασταθεί ΑΤΜ στα Μαριτσά

Λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών στα Μαριτσά, δίνεται μετά τη θετική ανταπόκριση της Alpha Bank να εγκαταστήσει στην κοινότητα ΑΤΜ.

Το ΑΤΜ θα εγκατασταθεί στην πρόσοψη του δημοτικού καταστήματος Μαριτσών και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μεθαύριο Τρίτη 26 του μηνός, έρχεται σχετική εισήγηση για την ατελώς παραχώρηση του χώρου.

Η τοποθέτηση ΑΤΜ στην περιοχή αυτή θα διευκολύνει τις συναλλαγές των πολιτών καθώς θα μπορούν να πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο αριθμό τραπεζικών συναλλαγών χωρίς να είναι απαραίτητη η μετάβασή τους στην τράπεζα στην πόλη της Ρόδου. Επιπλέον, η ύπαρξη ΑΤΜ θα διευκολύνει και τις συναλλαγές των τουριστών και επισκεπτών της περιοχής, αναβαθμίζοντας έτσι τις παρεχόμενες προς αυτούς υπηρεσίες. 

Η εγκατάσταση ΑΤΜ στην κοινότητα Μαριτσών αποτελεί αίτημα των κατοίκων της περιοχής και μετά από διερευνητικές επαφές του προέδρου της τοπικής κοινότητας ανταποκρίθηκε θετικά η συγκεκριμένη τράπεζα στην προοπτική συνεργασίας όπου ο Δήμος θα διαθέσει ατελώς χώρο στο δημοτικό κατάστημα με τις αναγκαίες υποδομές και την ανάληψη από την τράπεζα των υπολοίπων δαπανών και αναγκαίων εργασιών προμήθειας, εγκατάστασης, συντήρησης, τηλεπικοινωνιακής σύνδεσης, φύλαξης κτλ. καθώς και την καταβολή προς το Δήμο ενός αντιτίμου για την κατανάλωση του ρεύματος (σ.σ. που είναι σχετικά μικρή).

Σημειώνεται, τέλος, ότι για το θέμα, ήδη έχει λάβει θετική απόφαση το Συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας.