Εκδηλώσεις αγάπης και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο, από το Δήμο Ρόδου

Το μήνυμα της «σταθερής και έμπρακτης στήριξης των ευάλωτων κοινωνικά συμπολιτών μας, μέσα από τις κοινωνικές δομές, προγράμματα και δράσεις του Δήμου Ρόδου», έστειλε κατά την διάρκεια των επισκέψεων σε ιδρύματα και ειδικά σχολικά συγκροτήματα της πόλης, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους: Oικονομικών κ. Σάββα Διακοσταματίου, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Άννα Ζωάνου και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου κ. Μιλτιάδη Παγκά, επισκέφτηκε την Τετάρτη 20 Ιουνίου τον Οίκο Ευγηρίας «Χαραλάμπειο» Γηροκομείο και συνομίλησε με τους φιλοξενούμενους, τους υπεύθυνους του γηροκομείου και τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Μαρίνο, για τα προβλήματα και τις ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι κοινωνικές δομές του νησιού ξεχωριστά.

Οι ηλικιωμένοι πέρασαν ένα ευχάριστο απόγευμα γεμάτο μουσική και χορό με τη συνοδεία της κιθάρας του μουσικού κ. Γιάννη Κατσιμπράκη, ο οποίος για άλλη μια φορά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου Ρόδου και πρόσφερε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του. Στους φιλοξενούμενους προσφέρθηκαν γλυκά και δωράκια από τον Δήμαρχο Ρόδου με την ευχή να έχουν ένα όμορφο καλοκαίρι.

Με πρωτοβουλία του κ. Χατζηδιάκου και τη συνδρομή της διεύθυνσης κοινωνικής πολιτικής του δήμου Ρόδου , διοργανώθηκαν τρεις ακόμη εκδηλώσεις με θέμα την αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Διαδημοτική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βαγγέλη Μανδρακό παρέθεσε γεύμα αγάπης και μοίρασε καλοκαιρινά δώρα, στα παιδιά του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ρόδου και σε αυτά με Ειδικές Δεξιότητες του Κέντρου Ελπίδα.

Τα παιδιά του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ρόδου φιλοξενήθηκαν στον χώρο της πιτσαρίας Λεβέντης, ενώ τα παιδιά του Κέντρου Ελπίδα στις Πηγές Καλλιθέας, κάνοντας ένα διάλειμμα από την καθημερινή ρουτίνα τους.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Ρόδου, αποτελούμενη από τους Δημοτικούς Συμβούλους Κώστα Τρέχα, Σάββα Καλαθενό, Μίλτο Παγκά και Κώστα Στυλιανού, παρέστη στην καλοκαιρινή γιορτή του 1ου Ειδικού Σχολείου Ρόδου, την οποία επιμελήθηκε η Διευθύντρια κα Παπακαλοδούκα με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, με τη συμμετοχή των παιδιών και των γονιών τους.

Ο Δήμος Ρόδου μοίρασε καλοκαιρινά δώρα στα παιδιά. Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Δημάρχου, Πρόεδρος της Δ.Κ Ρόδου κ. Μίλτος Παγκάς, αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν τα παιδιά, οι γονείς και η διεύθυνση του σχολείου και τόνισε ότι «ο δήμος Ρόδου θα είναι πάντοτε στο πλευρό των συνανθρώπων και των παιδιών της καρδιάς μας, που έχουν ανάγκη τη στήριξη και τη βοήθεια μας».

Ο Δήμος Ρόδου εκφράζει θερμές ευχαριστίες, στους συμπολίτες επιχειρηματίες που προσέφεραν αφιλόκερδος και βοήθησαν να ολοκληρωθούν με επιτυχία οι παραπάνω δράσεις. Ευχαριστεί ιδιαίτερα τις Διευθύνσεις των επιχειρήσεων: Σούπερ Μάρκετ Παναγιωτάς, εστιατόριο- πιτσαρία Λεβέντης, Ballolino, Pane di Capo και τους κ.κ Δημήτρη Βεργωτή, Μαχμούτ Χαντίτ, Γιάννη Γιαννακάκη, Ορφανίδη Γιάννη, Σκούρτη Δέσποινα, Ζαχαρία Παντελαίο και Αττιτή Φωτεινό.

«Με την ανιδιοτελή προσφορά σας, στείλατε το δικό σας μήνυμα αγάπης και ελπίδας στα παιδιά και αποδείξατε ότι όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε , ο καθένας με τον τρόπο του, το χρόνο του αλλά και την ίδια διάθεση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος και συμπλήρωσε. «Το δικό μας ευχαριστώ είναι πολύ λίγο. Σίγουρα το μεγαλύτερο ευχαριστώ είναι το χαμόγελο των παιδιών και των ατόμων της τρίτης ηλικίας, για το οποίο συμβάλατε με τον καλύτερο τρόπο».