“Διαδρομές Εν Πλω”: Έκθεση μαθητικής  ζωγραφικής σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες

Η έκθεση ζωγραφικής μαθητών/τριών με θέμα «Διαδρομές εν Πλω»  πραγματοποιήθηκε από τις  12 έως τις 17 Μαΐου 2018, στον εκθεσιακό χώρο «Crystal System» (Αλευρόμυλος Καστή), στο Μπρούτζι, στην Αγία Μαρίνα της Λέρου.

Στην καλλιτεχνική έκθεση συμμετείχαν  μαθητές/τριες από το 1ο Γυμνάσιο Λέρου, το 2ο Γυμνάσιο Λέρου, το Γενικό Λύκειο Λέρου, το ΕΠΑΛ Λέρου, το Εσπερινό Γυμνάσιο με Λ.Τ. Λέρου, το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας, το Δημοτικό Αλίντων, το Δημοτικό  Λακκίου, το Δημοτικό  Ξηρόκαμπου και το Γυμνάσιο με Λ.Τ. Λειψών. 

Η έκθεση συνέβαλλε στο ταξίδι της φαντασίας των μαθητών/τριων μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας, στην καλλιέργεια της εικαστικής έκφρασης με έμφαση στη νησιωτικότητα και την κοινή νησιωτική καταγωγή των μαθητών, καθώς  και στην εξάλειψη των αποστάσεων μεταξύ των νησιών μέσω της καλλιτεχνικής έκφρασης και της ανταλλαγής ιδεών, εμπειριών και πληροφοριών μεταξύ των μαθητών/τριων.

Η έκθεση πλαισιώθηκε με μουσική εκδήλωση με τη χορωδία και ορχήστρα του 1ου Γυμνασίου Λέρου, στο πλαισιο του Πολιτιστικού Προγράμματος του σχολείου «Μουσικές Διαδρομές-Μουσικές Ανταλλαγές» με τη μουσικό κ. Σοφία Καραλαζάρου. Με αυτή την εκδήλωση διασταυρώθηκαν  γεωγραφικές, εικαστικές και μουσικές διαδρομές.

Η έκθεση διοργανώθηκε στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Δικτύου Εικαστικών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Σύρου (Δ.Ε.Ε.Π.Σ.), σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λέσχης Ποσειδωνίας Σύρου και τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Λέρου και των Λειψών.  Την οργάνωση της έκθεσης στη Λέρο ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί Καλλιτεχνικών μαθημάτων Χαρά Χρυσανθάκη, Έλσα Αντωνοπούλου και Αναστασία Φάφουτα. 

Όλα τα έργα της έκθεσης  ταξίδεψαν εν πλω στη Σύρο για να εκτεθούν μαζί με τα έργα μαθητών/τριων της Σύρου, Νάξου και των Λειψών σε ομαδική έκθεση ζωγραφικής, η οποία ξεκίνησε στις 09/06/2018 και θα διαρκέσει έως τις 09/07/2018 στην Ποσειδωνία της Σύρου. Μετά όλα τα έργα θα ταξιδέψουν για να εκτεθούν και στο νησί των Λειψών. 

Τα έργα θα εκτεθούν και στα δύο νησιά μαζί με έργα μαθητών/τριων από σχολεία της Σύρου, της Νάξου, της Σαντορίνης, της Μήλου και των Λειψών.