Διακρίσεις μαθητών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Με τη λήξη του σχολικού έτους 2017-2018, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου συγχαίρει τους μαθητές του, οι οποίοι διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς οι οποίοι υλοποιήθηκαν στη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε.

Ειδικότερα, στο διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών Δημοτικού «Αριστοτέλης» της Ε΄ τάξης διακρίθηκε  πανελληνίως η Αγγελική Μιχαηλία Κλαδογένη η οποία κατέλαβε το ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ και η Αυγουστάκη Αθανασία που απέσπασε ΕΥΦΗΜΗ ΜΝΕΙΑ .

Στην 1η φάση του διαγωνισμού της Φυσικής διακρίθηκαν και οι μαθητές Γκούνα Αικατερίνη και Καστρουνής Πολύκαρπος της ΣΤ΄ τάξης.
Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθηματικών Καγκουρό διακρίθηκε η μαθήτρια της Ε΄ τάξης Αγγελική Μιχαηλία Κλαδογένη.

Στο διαγωνισμό μαθηματικών «Ευκλείδης» διακρίθηκαν οι μαθητές Γκούνα Αικατερίνη, Καραμήτσας Αλκιβιάδης, Καστρουνής Πολύκαρπος, Κούκια Λάουρα της ΣΤ΄ τάξης καθώς και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης Αυγουστάκη Αθανασία  και Κλαδογένη  Αγγελική Μιχαηλία.
Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου απένειμε Βραβείο στην Αναστασία Διακοσταμάτη της Γ¨ τάξης για τη συμμετοχή της στον 10ο Διαγωνισμό Γραφής «Μικροί Λογοτέχνες».

Ακόμη, με τη συνδρομή της εκπαιδευτικού Ανθής Κόγκα διακρίθηκαν :
•Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής «Τα παιδιά ονειρεύονται το Μέλλον τους» του Ιδρύματος Μαριάννας Βαρδινογιάννη και Παιδικής Πινακοθήκης ο μαθητής Απτόγλου Μιχαήλ-Μάριος της Δ΄ τάξης. λαμβάνοντας το 1ο Βραβείο (κατηγορία 2:Γ΄-Δ΄ τάξη). 

• Στο διαγωνισμό «Δες το ειδώλιο αλλιώς» του Μουσείου Κυκλαδίτικης Τέχνης μεταξύ των 365 διακριθέντων έργων μαθητών ήταν οι μαθητές Γιούρα Γιοσίφ της Ε΄τάξης και Διακογεωργίου Θεοδόσης της ΣΤ¨τάξης ενώ από τα υπόλοιπα έργα έγινε επιλογή για την έκθεση του μουσείου και το έργο της Αυγουστάκη Αθανασίας της Ε΄ τάξης.

Τέλος, στο διαγωνισμό ζωγραφικής του Δήμου Ροδίων «Ζωγραφίζω την πόλη μου» βραβεύτηκαν οι μαθήτριες Πουλοπούλου Μαρία της Β΄τάξης και Οικονόμου Βάγια της Γ¨ τάξης για τα έργα τους.

Η Διεύθυνση του Σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων της σχολικής μονάδας συγχαίρει τους διακριθέντες/είσες μαθητές/τριες για τις επιτυχίες τους και τους εύχεται καλό καλοκαίρι.