Δύο χρυσά ο Θανάσης Σύρμας

Αν αναλογισθεί κανείς πώς εμφανιζόταν για πρώτη φορά σε αυτούς τους αγώνες, η κατάκτηση και μάλιστα δυο χρυσών μεταλλίων είναι σημαντικό επίτευγμα και για τον ίδιο αλλά και για όλα τα παιδιά που είναι σε αυτή την αγωνιστική κατάσταση και θέλουν να ακολουθήσουν τον δρόμο του...

Ο Θανάσης Σύρμας πήρε μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ΑΜΕΑ,  που έγινε στο ΟΑΚΑ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Το Σάββατο έτρεξε στα 800μ., της Κατηγορίας Τ 64, στην οποία πήρε την πρώτη θέση φορώντας χρυσό μετάλλιο στο στήθος του, καταχειροκροτούμενος από πολλούς φίλους του που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

Την Κυριακή σε μια πιο δύσκολη πρόκληση στο αγώνισμα των 1500 μ., κατέκτησε κι εκεί το χρυσό μετάλλιο, κάνοντας διπλή την επιτυχία του και ικανοποιώντας πρώτα τη δική του ψυχή, αλλά δείχνοντας στα πιο μικρά παιδιά, ένα σημαντικό δρόμο του αθλητισμού.

Ο ίδιος μιλώντας γι’ αυτή την επιτυχία του χθες τόνισε χαρακτηριστικά: «Αρχίζουν σιγά σιγά να επιβραβεύονται οι κόποι μου, αλλά και το άγχος μου. Η προσπάθεια που κάνω πέρα από τη δική μου επιβράβευση με τη βοήθεια του Θεού και τη θετική ενέργεια που μ’ αρέσει να βγάζω, δεν αφορά μόνο εμένα. Δείχνω στον υπόλοιπο κόσμο πως αφού μπορώ να το κάνω εγώ, μπορούν κι άλλοι και ιδιαίτερα τα παιδιά. Ο δρόμος είναι αυτός για να ικανοποιηθούν όλοι, σε όποια κατάσταση κι αν είναι».

 

Η επιβράβευση του Θανάση Σύρμα στο ένα  από τα δυο αγωνίσματα που πήρε μέρος
Η επιβράβευση του Θανάση Σύρμα στο ένα από τα δυο αγωνίσματα που πήρε μέρος

 

Ο Θανάσης Σύρμας πρέπει να σημειωθεί, πως μαζί με τους προπονητές του ετοιμάζεται πλέον να πάρει μέρος πέρα από την Παραολυμπιάδα, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τριάθλου που θα γίνει στα τέλη του Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη, ενώ θα προσπαθήσει να πάρει μέρος και στο Παγκόσμιο της Δανίας.

Εκείνο που στενοχώρησε τον Θανάση Σύρμα αλλά και τον Μιχάλη Σεΐτη είναι πώς ενώ πανηγύρισαν οι δύο Ρόδιοι αθλητές τις κατακτήσεις τους, δεν βρέθηκε στο ΟΑΚΑ δωδεκανησιακός σύλλογος αν και στον στίβο αυτού του είδους υπάρχει έντονη αθλητική δραστηριότητα. Κι οι δύο πήραν μέρος με τη φανέλα και κάτω από την ομπρέλα άλλων συλλόγων.