Στη Ρόδο το Σάββατο ο πρωθυπουργός του Κατάρ

Στη Ρόδο βρέθηκε το Σάββατο ο πρωθυπουργός του Κατάρ και μέλος της βασιλικής οικογένειας της χώρας Τζασίμ Αλ Θανί, ο οποίος μαζί με μέλη της οικογένειάς του έφτασε στο νησί με την πολυτελή θαλαμηγό Al Mirqab.

Η επίσκεψή του κρατήθηκε μυστική, σύμφωνα με την επιθυμία του, και αυτός ήταν ο λόγος που το πολυτελές σκάφος του δεν έδεσε στο λιμάνι της Ρόδου αλλά έριξε άγκυρα στην περιοχή των Παλαιών Σφαγείων κοντά στη Νέα Μαρίνα.

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ που ήρθε στη Ρόδο με τη σύζυγό του και τα παιδιά του, προηγουμένως είχε επισκεφτεί την Κρήτη και την Κάρπαθο, ενώ μετά τη Ρόδο, κατευθύνθηκε στη Σαντορίνη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε η «Ροδιακή», ο Τζασίμ Αλ Θανί και η οικογένειά του, μαζί με την προσωπική τους ασφάλεια, συνοδευόμενοι από τη ναυτιλιακή πράκτορα Τόνια Χατζημιχάλη του πρακτορείου Carayanides travel πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Παλιά Πόλη και τα αξιοθέατά της, και μάλιστα έκαναν αγορές από αρκετά καταστήματα, ενώ δεν παρέλειψαν να δοκιμάσουν και την τοπική κουζίνα.

Έφαγαν σε εστιατόριο της Παλιάς Πόλης, διάφορους μεζέδες και παραδοσιακά πιάτα, και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη Ρόδο, την οποία είχαν επισκεφτεί και κατά το παρελθόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θαλαμηγός  Al Mirqab είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πολυτελή σκάφη στον κόσμο, και για την εξυπηρέτηση των επιβατών, διαθέτει πλήρωμα 61 ατόμων.
 


Ο καπετάνιος του σκάφους είναι Έλληνας, όπως επίσης και ο σεφ, καθώς και ένας μεγάλος αριθμός από το πλήρωμα, ενώ διαθέτει πισίνα, ελικοδρόμιο, τζακούζι αίθουσα κινηματογράφου, πέντε σουίτες  και κόστισε 300 εκατομμύρια δολάρια.

Είναι το έκτο μεγαλύτερο σκάφος αναψυχής στον κόσμο- και ένα από τα τέσσερα ακριβότερα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.

Το καλοκαίρι του 2010 η θαλαμηγός είχε καταπλεύσει και πάλι στη Ρόδο με μέλη της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ.

Το 133 μέτρων σκάφος ταξιδεύει πολύ συχνά στις ελληνικές θάλασσες, ενώ το χειμώνα αγκυροβολεί στη μαρίνα του Φλοίσβου για συντήρηση.

Η θαλαμηγός διαθέτει όλες τις απαιτούμενες ανέσεις που θα μπορούσαν να καλύψουν τις βασιλικές ανάγκες.

Είναι εξοπλισμένη με δυο πριβέ σουίτες για τους ιδιοκτήτες, άλλες 10 σουίτες για καλεσμένους ενώ υπάρχουν και πολυτελή δωμάτια για το πλήρωμα.

Συνολικά η θαλαμηγός μπορεί να φιλοξενήσει τουλάχιστον 24 άτομα. Όσον αφορά στην ασφάλεια του σκάφους, σύμφωνα με πληροφορίες, διαθέτει γερμανικό αντιπυραυλικό σύστημα και ειδικά ραντάρ.