Η σύμβαση έληξε το 2011 αλλά  η επιχείρηση λειτουργεί κανονικά στη Ρόδο

Μία περίεργη υπόθεση χρήσης ακινήτου του δημοσίου, από ιδιώτη, ο οποίος φέρεται να λειτουργεί σε αυτό αυθαίρετα επιχείρηση, πρόκειται να απασχολήσει τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας.

Για την υπόθεση έχει ήδη υπάρξει ενημέρωση του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου αλλά και του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης με εξώδικο που τους έχει κοινοποιηθεί, ενώ ανάλογη ενημέρωση έχει γίνει στην αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία, καθώς και στην αρμόδια δημόσια υπηρεσία στην οποία ανήκει το ακίνητο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», η όποια σύμβαση του ιδιώτη για τη χρήση του ακινήτου, έληξε στο τέλος Αυγούστου του 2011 και έκτοτε ουδέποτε ανανεώθηκε ή υπεγράφη νέα σύμβαση.

Ωστόσο το ακίνητο χρησιμοποιείται για επαγγελματική χρήση κανονικά και μόλις στις αρχές του τρέχοντος έτους υπήρξε αντίδραση με την έκδοση πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής, η οποία όμως μέχρι σήμερα δεν έχει εκτελεστεί.

Την ίδια ώρα, υπήρξε ενδιαφέρον από άλλους επαγγελματίες για τη μίσθωση του συγκεκριμένου ακινήτου και μάλιστα με διπλάσιο μίσθωμα, κάτι που δεν ευδοκίμησε, με αποτέλεσμα την αδικαιολόγητη απώλεια σημαντικού εσόδου του Ελληνικού Δημοσίου!

Με το ίδιο εξώδικο ζητείται, στο πλαίσιο εφαρμογής της αρχής της νομιμότητας, να εκτελεστεί το πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής και να διερευνηθεί υπό ποιες προϋποθέσεις λειτουργεί επιχείρηση στο συγκεκριμένο ακίνητο, την ώρα που δεν υπάρχει αναγνωρισμένη από την αρμόδια υπηρεσία μίσθωση.

Επίσης για όλα τα παραπάνω, ζητείται να διερευνηθεί εάν και κατά πόσο έχει διαπραχθεί το ποινικό αλλά και πειθαρχικό αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και από ποιον υπάλληλο δημόσιας υπηρεσίας.