Δικάζεται 60χρονος Ροδίτης για ενδοοικογενειακή βία

Δικάζεται 60χρονος Ροδίτης για ενδοοικογενειακή βία

Δικάζεται 60χρονος Ροδίτης για ενδοοικογενειακή βία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 633 ΦΟΡΕΣ

Κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων 60χρονος που συνελήφθη μετά από καταγγελία που είχαν κάνει η σύζυγος και τα παιδιά του!

Μάλιστα στην κατοχή του 60χρονου είχαν βρεθεί όπλα, φυσίγγια και εκρηκτικές ύλες για τα οποία, η υπόθεση διαχωρίστηκε και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.
Σε ό,τι αφορά την ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, ο 60χρονος κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 36 μηνών με τριετή αναστολή. Κατά της ποινής αυτής άσκησε έφεση, η οποία θα εκδικαστεί στις 3 Ιουλίου.

Κατά την ακροαματική διαδικασία στο πρωτόδικο δικαστήριο είχαν καταθέσει η σύζυγος και τα τρία από τα πέντε παιδιά του 60χρονου, τα οποία κατηγορείται ότι χτύπησε με μπουνιές (όπως και τη σύζυγό του) σε διάφορα σημεία του σώματός τους (κεφάλι, χέρι κ.α.). Και τα τρία παιδιά όπως και η σύζυγος είπαν στο δικαστήριο πως νιώθουν φόβο απέναντι στον 60χρονο, ενώ περιέγραψαν το περιστατικό του καβγά που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 5 Ιουνίου 2015 και είχε ως αποτέλεσμα την εξέλιξη αυτή.

Τελικά το δικαστήριο με πρόταση και της εισαγγελέως της έδρας έκρινε ένοχο τον 60χρονο και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή ενώ του επιδίκασε και τη χρηματική ικανοποίηση των 1100 ευρώ.
Τη σύζυγο και τα παιδιά εκπροσώπησε στο δικαστήριο ως πολιτική αγωγή η δικηγόρος κ. Βάσια Παπαγεωργίου, ενώ τον κατηγορούμενο εκπροσώπησε ο δικηγόρος κ. Μηνάς Τσέρκης.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο