Διεθνής διαγωνισμός για τον χώρο του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου

Διεθνής διαγωνισμός  για τον χώρο του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου

Διεθνής διαγωνισμός για τον χώρο του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2867 ΦΟΡΕΣ

Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον σύλλογο Αρχιτεκτόνων

Στην προκήρυξη διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την αισθητική αναβάθμιση του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου και του περιβάλλοντα χώρου προχωρά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου, μετά το επιτυχημένο εγχείρημα των πανελλήνιων αρχιτεκτονικών διαγωνισμών για τον αστικό εξοπλισμό και των εξοπλισμό των παραλιών στα νησιά του νομού μας.

Όπως ανακοινώθηκε χτες από τον περιφερειάρχη νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τον πρόεδρο του συλλόγου αρχιτεκτόνων Γιώργο Σκιαδόπουλο, το Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμος ο διαγωνισμός διεθνούς επιπέδου, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στο νότιο Αιγαίο.

«Ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου και το κολυμβητήριο, μαζί με όλο τον περιβάλλοντα χώρο, είναι ο επόμενος μεγάλος διεθνής διαγωνισμός. Θα είμαστε έτοιμοι, το Σεπτέμβριο ώστε να βγει ο διαγωνισμός. Έχει ήδη γίνει προεργασία, από τη διεύθυνση τεχνικών έργων και από το σύλλογο αρχιτεκτόνων έχουν ήδη αποτυπώσει τη διαδικασία και έχουν ήδη κάνει επαφές με τη διεθνή ένωση αρχιτεκτόνων που είναι απαραίτητος παράγοντας αυτής της διαδικασίας» δήλωσε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι είναι κάτι που το έχουμε ανάγκη, καθώς η πόλη θέλει ένα φρεσκάρισμα και μία αναζωογόνηση, επειδή έχει υποστεί μία κούραση…

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των αρχιτεκτόνων Γιώργος Σκιαδόπουλος είπε μεταξύ άλλων ότι ακολουθεί ο μεγάλος διεθνής διαγωνισμός και είναι η πρώτη φορά που θα γίνει αυτό, «για την αισθητική και όχι μόνο αποκατάσταση του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου, αλλά και όλου του περιβάλλοντας χώρου, της πλατείας νομαρχίας καθώς πρόκειται για μια υποβαθμισμένη πλατεία. Όσον αφορά τις δυνατότητες που έχει, θα γίνει μία πλατεία κόσμημα» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι τόσο ο κ. Χατζημάρκος όσο και ο κ. Σκιαδόπουλος παρουσίασαν χτες τα αποτελέσματα των πανελλήνιων αρχιτεκτονικών διαγωνισμών τονίζοντας ότι μετά από τρία χρόνια επιτέλους αυτοί ολοκληρώθηκαν με επιτυχία εκφράζοντας γι’ αυτό την ικανοποίησή τους.

Όπως έγινε γνωστό, είχαμε 30 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, 12 βραβεία και 5 εξαγορές, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία και ο τόπος διεξαγωγής έκθεσης, στην οποία θα παρουσιαστούν όλες οι ιδέες που κατατέθηκαν. Σημειώνεται ότι στις Κυκλάδες βρίσκονται άλλοι τέσσερις αντίστοιχοι διαγωνισμοί σε εξέλιξη και μάλιστα με πολλές συμμετοχές εξίσου.

Ενδιαφέρον από δήμους
Σύμφωνα με όσα επισημάνθηκαν χτες από τον περιφερειάρχη, όποιος δήμος από τα Δωδεκάνησα επιλέξει να υλοποιήσει κάποια από τις ιδέες και από τις προτάσεις που κατατέθηκαν στο διαγωνισμό, τότε θα χρηματοδοτηθεί από την περιφέρεια.

«Κάθε δήμος σε κάθε νησί μπορεί να επιλέξει κάποια ιδέα να υλοποιήσει. Εμείς θα θωρακίσουμε όλα μας τα νησιά από όλες τις πλευρές, καθώς και χρηματικά. Είναι κάτι που θα δώσει λύσεις κυρίως στα μικρά νησιά. Αν έχουν τη βούληση να προχωρήσουν, είμαστε εδώ για να τους στηρίξουμε σε όλα τα επίπεδα, για να χτίσουν μία ταυτότητα. Κάθε αίτημα θα εξετάζεται κατά περίπτωση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημάρκος. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, οι δήμαρχοι Καλύμνου και Κω έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για να υλοποιήσουν τις ιδέες του διαγωνισμού.

Διαβάστε ακόμη

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης