Για τους νικητές υπάρχουν προκλήσεις, όχι εμπόδια

Με μία μεγάλη υπόσχεση προς τον κλασικό αθλητισμό της Δωδεκανήσου, αλλά και με μία ακόμα μεγαλύτερη δική του προς τον εαυτό του και τα όνειρά του, μοιάζει για τον Σάββα Ρούσσο το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18, το οποίο έγινε πριν από λίγες μέρες στην Κατερίνη.

 Ο 17χρονος αθλητής του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 έκοψε πρώτος το νήμα στα 400μ. εμπ. με χρόνο 56’’19, κατέρριψε το ατομικό του ρεκόρ καταγράφοντας τη δεύτερη πανελλήνια πρωτιά της σταδιοδρομίας του (είχε ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου πριν από δύο χρόνια) και σκέφτεται ήδη τις επόμενες προκλήσεις που θα εμφανιστούν στο δρόμο του.

Όχι μόνο τις αθλητικές, αλλά κι αυτές, τις πολύ πιο σημαντικές που αφορούν τις σπουδές του.  
Ο Σάββας Ρούσσος είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα ταλαντούχου και αφοσιωμένου νέου, που συνδυάζει αρμονικά το σχολείο με τον αθλητισμό. Ο άριστος μαθητής της Β’ Λυκείου προετοιμάζεται πλέον για την επόμενη, σαφώς πιο απαιτητική χρονιά των πανελλήνιων εξετάσεων, ωστόσο η σκέψη να πατήσει «φρένο» στο ταρτάν ούτε καν περνάει από το μυαλό του. 

Όπως λέει ο ίδιος στην «Α.Ρ.», αποτιμώντας την παρουσία του στο Πανελλήνιο της Κατερίνης, η ικανοποίηση που αισθάνεται δεν είναι αποτέλεσμα της κατάκτησης του χρυσού καθ’ αυτής, αλλά της επίτευξης ενός στόχου που είχε τεθεί:

 «Νομίζω ότι η επιτυχία είναι να πετυχαίνεις τον στόχο. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Ο επόμενος είναι οι πανελλήνιες, ωστόσο δεν έχω σκοπό να σταματήσω τον κλασικό αθλητισμό. Αν μου δοθεί η ευκαιρία να κυνηγήσω τον στίβο σε ευρωπαϊκό ή βαλκανικό επίπεδο, θα πάω ως το έπακρο».

 Όσο για το πού αφιερώνει την επιτυχία, ο Σάββας Ρούσσος απάντησε:
«Καταρχάς στον νέο μου προπονητή, τον κ. Φώτη Κουμεντή, ο οποίος άλλαξε τα πάντα στην προπόνησή μου και πιστεύω πως αυτό ήταν το μυστικό της επιτυχίας στους αγώνες της Κατερίνης. Δεύτερον, στους γονείς μου, οι οποίοι βρίσκονται πάντα στο πλευρό μου και με στηρίζουν».

Τα συγχαρητήρια του δημάρχου
Τα συγχαρητήριά του στον Σάββα Ρούσσο για τη μεγάλη επιτυχία του διαβίβασε, με γραπτή δήλωσή του, ο δήμαρχος Ρόδου  Φώτης Χατζηδιάκος. Αναλυτικά:
«Το μήνυμα του υγιούς πρωταθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας «είναι ο καθένας μας να αναζητήσει υπεροχή και να υπερβεί τις ικανότητές του» όπως δήλωσε ο αναβιωτής των Ολυμπιακών Αγώνων βαρόνος Pierre de Coubertin.
Η υπέρβαση των ικανοτήτων μας σε όλους τους τομείς συνδέεται άρρηκτα με την αριστεία, και όπως αναφέρει ο Όμηρος «αείν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων, μηδέ γένος πατέρων αισχυνέμεν» η συνεχής στόχευση προς την αριστεία τιμάει τόσο τον άριστο, όσο και την οικογένειά του.

Με τις παραπάνω σκέψεις θέλουμε να σε συγχαρούμε για τη μεγάλη σου επιτυχία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ18, το χρυσό μετάλλιο στα 400μ με εμπόδια. Αξίζουν πολλά μπράβο τόσο σε εσένα, όσο και στους προπονητές σου, αλλά και στην οικογένειά σου για τη στήριξη που σου παρείχε, προκειμένου να μπορέσεις να στοχεύσεις ψηλά και να αριστεύσεις.

Μαζί με την οικογένειά σου έκανες περήφανους όλους τους Ροδίτες, άξιος συνεχιστής των μεγάλων Ρόδιων Ολυμπιονικών, όπως ήταν ο Λεωνίδας ο Ρόδιος.
Σου ευχόμαστε ολόψυχα με ήθος, πείσμα, εργατικότητα, και προσήλωση, να πορεύεσαι πάντα στη ζωή σου».