«Διαζύγιο» Κωνσταντινίδη και Διαγόρα

Κάτι γίνεται με τον Ιούνιο… κάτι υπάρχει στην ατμόσφαιρα που ωθεί σε αποφάσεις που δεν περιμένεις.

Πέρσι τέτοια εποχή είχαμε την παραίτηση Χατζηκαλημέρη από τον Ιάλυσο, φέτος έχουμε τη λύση συνεργασίας του Διαγόρα με τον Στέλιο Κωνσταντινίδη.

Και μπορεί η συγκεκριμένη απόφαση να μην ήταν εξ ολοκλήρου δική του, δεν παύει ωστόσο να αποτελεί ακόμη ένα σοβαρό «πλήγμα» στο τοπικό μπάσκετ και δη στο γυναικείο.

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά είκοσι ένα ολόκληρα χρόνια ο Κωνσταντινίδης περνούσε ατελείωτες ώρες στην τέντα για να προπονεί τα τμήματα ακαδημιών του Διαγόρα. Προ διετίας, τα τμήματα γυναικών (παγκορασίδες, κορασίδες, νεανίδες) «σάρωναν» τα τοπικά πρωταθλήματα αλλά πλέον το πιθανότερο είναι πως οδηγούνται σε διάλυση.

Ο «γηραιός» εξέδωσε μία πολύ λιτή ανακοίνωση συγκριτικά με το έργο ζωής του προπονητή στο σύλλογο: «Η Διοίκηση του Γ.Σ. Διαγόρας ανακοινώνει το τέλος της συνεργασίας του Τμήματος Μπάσκετ με τον προπονητή των Γυναικείων ομάδων του, κ. Στέλιο Κωνσταντινίδη.

Τον ευχαριστεί για την πολύχρονη προσφορά του στο ιστορικό σωματείο και του εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια».

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση, ο ίδιος ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο facebook το παρακάτω συγκινητικό μήνυμα: «Τέλος εποχής. Μετά από 21 χρόνια, έφτασε η ώρα να χωρίσουν οι δρόμοι μας με το ιστορικό σωματείο του Διαγόρα… με ένα κενό δύο χρόνων στον Ιβίσκο.

Όταν το 1995 ο συγχωρεμένος πρόεδρος Φωτάκης μου έκανε την τιμή να με εντάξει στο team του ιστορικού αυτού σωματείου, δεν περίμενα ότι θα δεθώ και θα το αγαπήσω.

Γνώρισα μία σειρά από προσωπικότητες, αθλητές, διοικητικούς αλλά και φιλάθλους. Ως προπονητής από ανδρικό έως και προμίνι, γυναικείο έως και προκορασίδες, γνώρισα και αγάπησα τους αθλητές και τις αθλήτριες αλλά και τους συνεργάτες μου. Μαζί ζήσαμε ωραίες στιγμές και πρωταθλήματα σε όλες τις κατηγορίες, εκτός ανδρικού και γυναικείου.

Οι δρόμοι μας χωρίζουν. Εύχομαι τα καλύτερα στους αθλητές, αθλήτριες, παράγοντες, φιλάθλους…
Ελπίζω να πάνε όλα καλά για την ιστορική ομάδα του Διαγόρα».