Γ. Χατζημάρκος: Σημαντική για τα νησιά η ενίσχυση της Aegean

Σημαντική προοπτική θα δώσει στα νησιά μας η ενίσχυση του στόλου της Aegean με νέα αεροσκάφη, όπως υπογράμμισε χτες ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Ειδικότερα,  με αφορμή την παρουσία του στην υπογραφή της σύμβασης για την ανάθεση της κατασκευής των 42 νέων αεροσκαφών τύπου air bus, δήλωσε χτες στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ότι, η εξέλιξη αυτή είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για τα νησιά μας.   

«Οφείλω να πω ότι στις ειδήσεις που έχει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αυτό είναι ένα πολύ ξεχωριστό γεγονός καθώς είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση που έχει γίνει με 5 δισ. ευρώ. Είναι και μία επένδυση γιατί σε τόπους όπως είναι η δική μας περιοχή έρχεται να δώσει σημαντική προοπτική. Είναι μία σημαντική είδηση για την ελληνική οικονομία γιατί η αγορά δείχνει εμπιστοσύνη όταν υπάρχουν τέτοιες αποφάσεις.

Αυτά τα νέα αεροπλάνα είναι μεγάλη προοπτική και αισιόδοξο μήνυμα γιατί με τα φτερά της εταιρίας πετούν και τα δικά μας τα νησιά. Όπως επίσης και με τις άλλες εταιρίες που μας τιμούν με τις διεθνείς τους πτήσεις» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Παράλληλα ο κ. Χατζημάρκος, έκανε αναφορά και στα στατιστικά στοιχεία της αεροπορικής κινησης του Μαΐου, τονίζοντας ιδιαίτερα τις επιδόσεις των δύο νομών της περιφέρειας που αποτελούν τους πρωτοπόρους στον κλάδο του τουρισμού.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, δύο περιοχές της Ελλάδας ηγούνται της αύξησης του τουριστικού ρεύματος της χώρας με έναν πάρα πολύ χαρακτηριστικό τρόπο και υψηλό ποσοστό παρασύροντας το ποσοστό ανόδου της Ελλάδας όλης της χώρας.

«Δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη και η δεύτερη περιοχή είναι οι δύο νομοί της περιφέρειάς μας, η Δωδεκάνησος και οι Κυκλάδες. Είμαστε πολύ υπερήφανοι γιατί στη χώρας μας ηγούμαστε βάζοντας πλάτη και στηρίζουμε την αγορά εργασίας και την εθνική οικονομία με τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται».