Αγκαλιά: Το φάρμακο της ψυχής

Αγκαλιά: Το φάρμακο της ψυχής

Αγκαλιά: Το φάρμακο της ψυχής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 214 ΦΟΡΕΣ

Υπάρχουν χώρες παγκοσμίως που η εκδήλωση αγάπης με μία αγκαλιά είναι σχεδόν απαγορευτική. Στην Ελλάδα η αγκαλιά είναι κάτι φυσιολογικό, αποδεκτό και επιτρεπτό προς όλους.

Έτσι μάθαμε από μικρά να εκδηλώνουμε την αγάπη μας προς τους γονείς μας και τα αδέρφια μας και στην συνέχεια προς τον σύντροφό μας και τα παιδιά μας.

Η αγκαλιά όμως δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται. Δεν είναι μία απλή κίνηση.

Η αγκαλιά δηλώνει συναίσθημα: αγάπη, συντροφικότητα, έρωτα. Δηλώνει κατάσταση: φιλία, σχέση, οικογένεια.

Δηλώνει όλα αυτά που δεν μπορούμε να εκφράσουμε με λόγια.

Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Carnegie Mellon του Πίτσμπεργκ, η αγκαλιά αποτελεί ένα αντιϊκό φάρμακο για την υγεία μας. Η αγκαλιά μπορεί να προστατέψει τον οργανισμό μας από διάφορους ιούς που μπορεί κατά διαστήματα να μας επισκεφθούν και να νοσήσουμε.

Η αγκαλιά δρα προστατευτικά καθώς η σιγουριά, η γαλήνη, η ηρεμία και η ψυχική ισορροπία που νιώθουμε όταν αγκαλιάζουμε εάν δικό μας άνθρωπο,είναι σαν ασπίδα του οργανισμού μας προς τους ιούς.
Ακόμη, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η αγκαλιά είναι άλλο ένα φυσικό αγχολυτικό, καθώς η επαφή μας με ένα οικείο και φιλικό άτομο κάνει όλα αυτά που μας «βαραίνουν» να ξεχνιούνται – έστω και για μια στιγμή- νιώθουμε ανακούφιση και αισιοδοξία.

Χωρίς να το καταλαβαίνουμε η ψυχή μας αγαλιάζει και παράλληλα θεραπεύει κάθε της »πληγή». Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα την μείωση των επιπέδων του άγχους.

Δημιουργεί ένα αίσθημα ανακούφισης και σιγουριάς. Άλλωστε οι άνθρωποι που έχουν ουσιαστικές και σταθερές διαπροσωπικές σχέσεις είναι και πιο προστατευμένοι και από κρυολογήματα αλλά και από ήπια ψυχικά νοσήματα. Μία αγκαλιά, λοιπόν, όχι μόνο μας «δένει» με τους άλλους αλλά και μας θεραπεύει!

Πηγή: iator.gr

Διαβάστε ακόμη

Υπέρταση και ινομυώματα: Πώς συσχετίζονται

Ηπατική νόσος: Πώς εκδηλώνεται στις διάφορες μορφές της

Ποιες είναι οι συνέπειες της χαμηλής βιταμίνης D

Λουτεΐνη: Ποια τα οφέλη της & σε ποιες τροφές θα τη βρείτε

Γυροειδής αλωπεκία (τριχοφάγος): Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Πνευμονική ατρησία: Προσοχή στα συμπτώματα της καρδιακής νόσου

«Μίνι» εγκεφαλικό: Ποια είναι τα συμπτώματά του

Ο «Κήπος της γνώσης και της φαντασίας» στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού