Εκδηλώσεις στο νησί της Τήλου

Ο Σύλλογος Τηλίων Ρόδου «Ο Άγιος Παντελεήμων» σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τήλου «Νέα Ομόνοια» και με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, πραγματοποίησαν το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, εκδήλωση στα Λιβάδια της Τήλου. Ιδιαίτερη τιμή, αποτέλεσε η παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελόριζου κ.κ. Χρυσόστομου.

Η εκδήλωση, περιλάμβανε στο πρώτο μέρος αγώνα δρόμου αφιερωμένο στον ολυμπιονίκη από την Τήλο, Γέλωνα, ο οποίος διεξήχθη για δεύτερη συνεχή χρονιά και έχει καθιερωθεί να γίνεται κάθε χρόνο στο νησί. Τα μετάλλια στους νικητές (ενήλικες και παιδιά) απένειμε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελόριζου κ.κ. Χρυσόστομος.
 


Στο δεύτερο μέρος, οι χορευτικές ομάδες των δύο συλλόγων παρουσίασαν χορούς από πολλά μέρη της Ελλάδας και παρουσιάστηκε το έθιμο του Κλήδονα. Ακολούθησε το πατροπαράδοτο κάψιμο των πρωτομαγιάτικων στεφανιών και γλέντι για όλο τον κόσμο.
 


Ευχαριστούμε θερμά το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελόριζου κ.κ. Χρυσόστομο που τίμησε με την παρουσία του το νησί μας και τις εκδηλώσεις μας.
 


Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για την αρωγή της στα μπλουζάκια του αγώνα αλλά και στο διαφημιστικό υλικό. Τέλος ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν αλλά και βοήθησαν, ώστε να έρθει σε πέρας αυτή η εκδήλωση.