Ξεκινά ο Δήμος Ρόδου να λαμβάνει αιτήσεις από τους δικαιούχους Ειδικού Βοηθήματος

Συνεδρίασε χθες η ειδική Επιτροπή Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, που συγκροτήθηκε με απόφαση Δημάρχου σχετικά με τη χορήγηση εφάπαξ του Ειδικού Βοηθήματος καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα,  οι οποίοι έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, αλλά και περαιτέρω ρύθμισης των οφειλών τους.

Η Επιτροπή συνεδρίασε υπό την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Άννα Ζωάννου, και τα μέλη της Επιτροπής που είναι εκπρόσωποι της ΔΕΗ και της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. καθώς και στελέχη της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κ. Ευγένιου Κορναρόπουλου.

Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση,  η οποία έγινε για τη δρομολόγηση των διαδικασιών που απαιτούνται ώστε οι συμπολίτες μας να καταθέσουν  δικαιολογητικά και να ωφεληθούν από τη ρύθμιση για επανασύνδεση, καθώς και χορήγηση του Ειδικού Βοηθήματος.

Δικαιούχοι για το Ειδικό Βοήθημα (ΦΕΚ 474/Β/14.02.2018) είναι οι συμπολίτες μας στους οποίους έχει διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι 14 Φεβρουαρίου 2018 και δεν έχουν επανασυνδεθεί στο δίκτυο. 

Απαιτούμενα δικαιολογητικά: Ε1, Ε9, εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, φωτοτυπία ταυτότητας και πρόσφατος λογαριασμός της ΔΕΗ, καθώς και επιπλέον δικαιολογητικά (πιστοποιητικά αναπηρίας, βεβαίωση ΚΕ.Π.Α., κ.λπ.)

Τα δικαιολογητικά θα κατατεθούν στα Γραφεία της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου, επί της οδού Ερυθρού Σταυρού στο Παλιό Νοσοκομείο. Για περαιτέρω πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2241044741, 2241044742.