Τα «φυντανάκια» της νέας σχολής διαιτησίας στα Δωδεκάνησα

Με τη λειτουργία νέας σχολής διαιτησίας δραστηριοποιείται αυτήν την περίοδο ο Σύνδεσμος Δωδεκανήσου, με στόχο την αναγκαία αύξηση των μελών του αλλά και την απαραίτητη ανανέωση του έμψυχου δυναμικού, προκειμένου η διαιτησία στο νομό μας να παραμείνει «ζωντανό κύτταρο» και να αναδείξουμε νέους φερέλπιδες διαιτητές.

Από την περασμένη Δευτέρα στο Βενετόκλειο, ο πρόεδρος του συνδέσμου, Άρης Φάκαρος, διδάσκει θεωρία στους υποψήφιους ρέφερις που αποτελούνται ως επί το πλείστον από μικρούς σε ηλικία ταλαντούχους αθλητές οι οποίοι δείχνουν ενδιαφέρον για το αντικείμενο της διαιτησίας, όπως οι Νουμερόπουλος, Κοντάκος και Μπόζιτς.

 Σημειώνεται πως στα 6-7 παιδιά που παρακολουθούν τα μαθήματα της σχολής υπάρχει και γυναικεία παρουσία, αφού ο Σύνδεσμός μας διαθέτει αρκετές διαιτητίνες.

Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν τα θεωρητικά μαθήματα με την παρακολούθηση των αγώνων του 7ου ανοιχτού τουρνουά του ΔΟΠΑΡ και να μαθαίνουν στην πράξη όσα ακούν στην αίθουσα συνεντεύξεων του γηπέδου.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από έξι – εφτά υποψήφιους στην Κάλυμνο, κάτι που θα βοηθήσει σημαντικά στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων στο βόρειο συγκρότημα χωρίς να χρειάζεται να μετακινούνται κάθε Σαβ/κο διαιτητές από τη Ρόδο και επιβαρύνουν το εξοδολόγιο των γηπεδούχων σωματείων.