Υποβλητικό, γραφικό, θεαματικό, με αγωνίες και εκπλήξεις το Φεστιβάλ Ρόδου

ΥΠΟΒΛΗΤΙΚΟ, ΓΡΑΦΙΚΟ, ΘΕΑΜΑΤΙΚΟ, ΜΕ ΑΓΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Το τριήμερο του Φεστιβάλ της Ρόδου και του Ράλλεϋ ικανοποίησε τον λαό

Η κοινή προσπάθεια απέδωσε  τους αναμενομένους καρπούς

Του κ. ΓΕΩΡΓ. ΜΑΡΤΙΝΗ


Το Φεστιβάλ, ένα οποιοδήποτε Φεστιβάλ, ήταν η συνισταμένη των πόθων του λαού της Ρόδου. Χρόνια τώρα, καθώς ανέβαινε αλματωδώς ο αριθμός των ξένων επισκεπτών της Ρόδου, γίνονταν παράλληλα και σκέψεις για την οργάνωση εορτών και άλλων εκδηλώσεων, με σκοπό να συγκρατηθούν οι φίλοι της Ρόδου για περισσότερες ημέρες. 

Οι σκέψεις όμως είχαν πάντοτε την πρωτοτυπία μιας ιδέας, αλλά είχαν και την μονομέρεια της ατομικής προσπάθειας. Κι έτσι σποραδικά έγιναν κατά το παρελθόν διάφορες εκδηλώσεις, που άλλες είχαν διάρκεια αλλά δεν είχαν καθολική συμπαράσταση, κι άλλες δεν ξεπέρασαν σε διάρκεια την μια ημέρα, όσο καλές κι αν ήταν.

Εφέτος όμως, τα πράγματα άλλαξαν. Το ξεκίνημα έγινε δύο μήνες, πριν. Αλλά ήταν ένα ξεκίνημα λαμπρό, που περιλάμβανε όλους εκείνους που κατά καιρούς είχαν ασχοληθή με τα τουριστικά ζητήματα.

Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Πετρίδης στάθηκε επικεφαλής. Και στο πλευρό του έτρεξαν τα μέλη του καλλιτεχνικού οργανισμού του Δήμου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του δήμου, οι γυμνασιάρχαι, οι πρόεδροι διαφόρων σωματείων, οι γυμνασταί, οι έφοροι των προσκόπων, ο Πρόεδρος της ΕΤΑΔ και όλοι οι φιλοπρόοδοι συμπολίτες.

Το σχέδιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ έγινε εκπληκτικά γρήγορα.

Μα ακολούθησαν αλλεπάλληλες συσκέψεις, για την επεξεργασία του αρχικού προγράμματος και για την εξέταση όλων των λεπτομερειών. Στο μεταξύ επιστρατεύτηκαν οι μαθήτριες του Καζουλλείου Γυμνασίου και οι πρόσκοποι. Παρά την απασχόλησή τους στη μελέτη για τους διαγωνισμούς, οι μαθήτριες που παλαιότερα είχαν απαρτίσει το μπαλλέτο λαϊκών Δωδεκανησιακών χορών των εορτών της ενσωματώσεως, έκαμαν τις δοκιμές με ενθουσιαμό, πίστη και ταλέντο.

Και πέτυχαν. Παρουσιάστηκαν σαν πειθαρχημένο και απόλυτα συντονισμένο σύνολο. Παράλληλα όμως εμφανίσθηκε και η οργάνωση του Ράλλεϋ Ρόδου. Ο Ροδιακός Αυτοκινητιστικός Όμιλος «Ερμής» νεοσύστατος σαν πρώτη μεγάλη εκδήλωσή του είχε από καιρό αποφασίσει να πραγματοποιήση  ένα Ράλλεϋ με συμμετοχή Πανελληνιονικών και ξένων άσσων του αυτοκινήτου. Και το κατόρθωσε, και η δουλειά άρχισε.

Ιδέες
Ο ΒΩΜΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ


Αγαπητή «Ροδιακή»

Κατά την Αρχαϊκή τελετή στην πρό του Δημαρχείου πλατεία, μου φάνηκε ότι δόθηκε και η λύση στο πολυσυζητημένο θέμα της ταλαίπωρης αυτής πλατείας, που κάποτε είχε κομηθεί απ’ την «Καρτερία» και που τώρα μένει άδεια.

Συγκεκριμένα, προτείνω στον κ. Δήμαρχο, να τοποθετήση στην πλατεία έναν βωμό μαρμάρινο μ΄έναν κύλικα μπρούτζινο, όμοιο ακριβώς με τον ψεύτικο της Αρχαϊκής βραδυάς και στο μέγεθος και στο σχήμα. Είναι το μόνο που ταιριάζει στο περιβάλλον με τα τετράγωνα κτίρια και πιστεύω ότι κάθε τι, άλλο θα ήταν παραφωνία.

Μετά τιμής
Γ. Μ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ 
ΕΥΧΕΤΗΡΙΑ

Στους έχοντας την ονομαστικήν των εορτήν συνδρομητάς μας.
Πέτρον Ζησιμάτον
»    Μουκερέζην
»    Σταυριανάκην
»    Βαρδαούλην
Παύλον Σκούντζον
»    Χατζηκω/ντίνου
Απόστ. Κωνσταντινίδην
»    Θωμά
»    Μαρκουλήν
»    Χούνταν
Ευχόμεθα Χρόνια πολλά.

ΔΕΝ ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ
Ο κ. Παύλος Γ. Χαντζηκωνσταντίνου επί τη ονομαστική του εορτή δεν εορτάζει, ούτε δέχεται.