Εμπιστοσύνη στον Λιβιεράτο ο Διαγόρας

Προ δεκαημέρου, ο Διαγόρας ανακοίνωσε επισήμως τη συνεργασία με τον Κώστα Λιβιεράτο, ο οποίος ολοκλήρωσε την τετραετή θητεία του στην Ελπίδα Πεταλούδων, αναφέροντας πως θα είναι στο πλευρό του Κυριάκου Μάγου στο τμήμα ανδρών ενώ θα αναλάβει και τμήματα υποδομών, στη θέση που άφησε κενή ο Βασίλης Καλαποδάκης.

Οι εξελίξεις, ωστόσο, στις τάξεις του Διαγόρα, αναφορικά με τα γυναικεία τμήματα, την αποχώρηση Κωνσταντινίδη και το «όργιο» φημών περί αδρανοποίησης των ομάδων για οικονομικούς λόγους, οδήγησαν τους ιθύνοντες του «γηραιού» σε λύση εκ των έσω, πιεζόμενοι και από αντιδράσεις που συνάντησαν για το διαφαινόμενο μέλλον των γυναικών, νεανίδων, κορασίδων και παγκορασίδων.

Η λύση εκ των έσω ακούει στο όνομα Κώστας Λιβιεράτος ο οποίος έχει εμπειρία από κοουτσάρισμα γυναικείας ομάδας (Ιβίσκος) και κυρίως δεν διστάζει να αναλάβει «δύσκολα» εγχειρήματα.

Η επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει: «Το Τμήμα Μπάσκετ του Γ.Σ. Διαγόρας ανακοινώνει ότι προπονητής στη γυναικεία ομάδα του συλλόγου θα είναι ο κ. Κώστας Λιβιεράτος.

Με εμπειρία στο γυναικείο μπάσκετ της Δωδεκανήσου, έχοντας μάλιστα κατακτήσει και τον τίτλο την περίοδο 2013-2014 με την ομάδα του Ιβίσκου, ο «Γηραιός» πιστεύει ότι με τον κ. Λιβιεράτο ο Διαγόρας μπορεί να επιστρέψει στην κορυφή της κατηγορίας μετά από 15 χρόνια, αφού το 2003 στέφθηκε πρωταθλήτρια για τελευταία φορά.

Ο νέος σχεδιασμός του γυναικείου τμήματος ξεκινά άμεσα, με τον κ. Λιβιεράτο να έχει πιάσει ήδη δουλειά.

Ο Γ.Σ Διαγόρας του εύχεται καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα».

Αποχωρεί ο Καλούτσικος

Όσον αφορά στο ανδρικό, παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει ο Ζάχος Καλούτσικος ο οποίος είναι στο «στόχαστρο» της Καλλιθέας αλλά φαίνεται πως θα φύγει από τη Ρόδο, ανεξαρτήτως προτάσεως.

Για την ενίσχυση της ρακέτας του, ο Διαγόρας έχει στα υπόψη τον Γιώργο Μουστάκα του Ροδίων Άθλησις ωστόσο με την αποδέσμευση του Γιάννη Κούρου από την Καλλιθέα προστέθηκε ακόμη ένα όνομα στη λίστα.