Γ. Πάππου και Ν. Μπόνης καταγγέλλουν πολιτική εκμετάλλευση των δηλώσεών τους!

Για πολιτικά πρόσωπα που στόχο έχουν να πλήξουν την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, και χρησιμοποιούν για το σκοπό αυτό δηλώσεις τους, κάνουν λόγο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Συγκεκριμένα οι κ.κ. Γιάννης Πάππου και Νίκος Μπόνης, αναφέρουν ότι στόχος αυτής της τακτικής είναι να πληγεί η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, με την οποία όμως οι δύο επαγγελματικοί φορείς έχουν καλή συνεργασία.

Η δήλωσή τους, στρέφεται καθαρά εναντίον του τέως υφυπουργού πολιτισμού-τουρισμού και πρώην βουλευτή Δωδεκανήσου Γιώργου Νικητιάδη, ο οποίος πριν από περίπου μία εβδομάδα με άρθρο του στον ιστότοπο Ηuffington Post, εξέπεμπε σήμα κινδύνου για τον τουρισμό στα νησιά μας.

Με το συγκεκριμένο άρθρο του έθετε το ζήτημα της μεγάλης αναντιστοιχίας μεταξύ αφίξεων και κερδών που μένουν στον τόπο μας,   καλώντας τους υπεύθυνους να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του μαρασμού της αγοράς και των επιχειρήσεων, πριν να είναι πολύ αργά.

Μάλιστα, σε αυτό ο κ. Νικητιάδης επικαλέστηκε και δηλώσεις των κ.κ. Πάππου και Μπόνη, οι οποίοι είχαν κάνει αναφορά στην οικονομική ύφεση της περιοχής μας.

Στην κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρονται τα εξής: «Το τελευταίο διάστημα, δηλώσεις μας για την πορεία της τοπικής οικονομίας έχουν γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα που στοχεύουν καθαρά κατά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, «αξιοποιώντας» και τις δηλώσεις μας στις επιθέσεις τους, εμφανίζοντάς μας μάλιστα ως δήθεν συμπλέοντες στην άποψη αυτή.

Δηλώνουμε ότι: Στη σημερινή Περιφερειακή Αρχή, πιστώνουμε την καλή συνεργασία, τον σεβασμό στον ρόλο μας και τη δουλειά για την άνοδο του τουρισμού,

Στο κεντρικό κράτος, χρεώνουμε την ασφυκτική φορολογική και ασφαλιστική πολιτική που σε συνάρτηση και με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ της νησιωτικής Ελλάδας έχει ως συνέπεια την απώλεια της ανταγωνιστικότητας των οικονομιών των νησιών μας.

Γιάννης Πάππου, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου
Νίκος Μπόνης, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου».