Συνεργασία της περιφέρειας με το μουσείο φυσικής ιστορίας Κρήτης

Συνάντηση στην περιφέρεια με τη διευθύντρια της έκθεσης του μουσείου φυσικής ιστορίας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη είχε ο αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος Γιάννης Φλεβάρης.

Με δηλώσεις του χτες ο κ. Φλεβάρης έκανε γνωστό ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να μεταφερθεί σε κάποια νησιά μας, μέρος των εκθεμάτων και του υλικού που φιλοξενείται στο μουσείο,  το οποίο βρίσκεται στο Ηράκλειο.

Ειδικότερα,  δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Έγινε από τη διευθύντρια της έκθεσης του μουσείου προς την περιφέρεια η πρόταση αν είναι εφικτό να μεταφερθούν στα νησιά μας και ειδικά στα ακριτικά όπου οι μαθητές στερούνται της δυνατότητας να έρθουν σε επαφή με ανάλογο υλικό, τα εκθέματα του μουσείου και το σπουδαίο επιστημονικό υλικό.

Έτσι, μπορεί να δοθεί η δυνατότητα παρουσίασής τους στους μαθητές οι οποίοι στερούνται αυτά που έχουν οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων και του νησιού της Κρήτης.

Της ανέφερα ότι άμεσα θα έρθω σε επαφή με τη συνάδελφό μου υπέυθυνη για προγράμματα δια βίου μάθησης Χαρούλα Γιασιράνη και με τις υπηρεσίες της περιφέρειας για να συντονίσουμε αυτή τη δράση αρχής γενομένης από το Σεπτέμβριο στην έναρξη του σχολικού έτους».