Σήμερα η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Αναστασίας Κορινθίου

Στο καφέ Ωβέρνη παρουσιάζεται σήμερα στις 6.30 το απόγευμα το νέο βιβλίο της Αναστασίας Κορινθίου «Εκείνη κι Εκείνη» που έγραψε μαζί με την ποιήτρια και εξαδέλφη της Μαριάννα Νικολιδάκη στην Αθήνα. 

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου γίνεται στην πατρίδα της συγγραφέως τη Ρόδο και στηρίζεται από την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, ενώ θα ακολουθήσει παρουσίασή του και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Για το γεγονός παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου κατά την οποία οι δύο συγγραφείς αναφέρθηκαν στην συνεργασία τους και στο τι περιλαμβάνει το βιβλίο. Παρών και ο εντεταλμένος πολιτισμού Δωδεκανήσου Κάλλιστος Διακογεωργίου, ο οποίος μίλησε για την πρόταση που έκανε στην Αναστασία Κορινθίου να παρουσιαστεί στη Ρόδο το βιβλίο της.
«Την παρακάλεσα η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου να γίνει στη Ρόδο στα γνώριμα λημέρια της Αναστασίας και το δέχτηκε πρόθυμα. Η υπόσχεσή της υλοποιείται. Το βιβλίο πρωτοτυπεί, μιλά για την επικοινωνία του σήμερα μέσα από τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας και στέλνει μηνύματα στον άνθρωπο και στην κοινωνία της καθημερινότητας» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η Αναστασία Κορινθίου πριν αναφερθεί στο βιβλίο μίλησε για την πατρίδα της, το νησί της λέγοντας τα εξής:  «Η Ρόδος είναι πάντα ο τόπος μου και το νησί της καρδιάς μου. Είμαι παιδί της Ρόδου και η Ρόδος είναι το σημείο αναφοράς μου» 
Αναφερόμενη στο βιβλίο δήλωσε: «Για εμένα, αυτό το βιβλίο είναι πολύ σημαντικό για πολλούς λόγους. Είναι οι στιγμές της μοναξιάς μου, της αλήθειας μου , είναι οι λόγοι που μπορεί να βρέθηκα στην Αθήνα ή οι λόγοι που επέστρεψα στη Ρόδο, είναι μία άλλη γυναίκα που μπορεί να με έκανε να βρω τη δύναμη να… με βρω ξανά. Το έγραψα μαζί με την ποιήτρια Μαριάννα Νικολιδάκη η οποία είναι η… μικρή μου εξαδέλφη. Ήταν και ο άνθρωπος που με βοήθησε να μη χαθώ στη μεγάλη αυτή πόλη…

Η Ρόδος μου έλειψε και μου λείπει ακόμα. Το όνειρό μου είναι κάποια στιγμή να επιστρέψω και το δείχνω με αυτή την απόφαση να γίνει η επίσημη πρώτη παρουσίαση του βιβλίου από εδώ. Είναι το νησί που λατρεύω που συναντώ χαμόγελα που ξέρω τους ανθρώπους και βρίσκω αγάπη.
Το βιβλίο αυτό είναι πολύ ιδιαίτερο γιατί δεν έχει καμία περιγραφή. Έχει μόνο διαλόγους. Από messenger, sms, viber και emails. Οι άνθρωποι σήμερα μπορεί να σωθούμε από ένα τέτοιο μήνυμα και μέσα από την επικοινωνία ακόμα και αν είναι μακριά.
Στη Μαριάννα έστελνα μηνύματα μέσα από το κινητό και εκείνη μου απαντούσε. Μένουμε στην ιδια γειτονιά, και με αυτό το βιβλίο ήρθαμε ακόμα πιο κοντά. Δύο γυναίκες συναντήθηκαν μέσα από τις αγωνίες τους φόβους τους τις επιθυμίες τους. Δύο γυναίκες και ένας άντρας στο σήμερα ανταμώνουν και πως μπορούν να συμφιλιωθούν μεταξύ τους και με τον εαυτό τους. 

Μη σας ξεγελά το εξώφυλλο, αυτό το βιβλίο είναι το… μαύρο κουτί της ζωής μας του καθενός από εμάς». 
Από την πλευρά της η Μαριάννα Νικολιδάκη δήλωσε: «Δεν θα μπορούσα να αντισταθώ στην επιθυμία της Αναστασίας να ξαναβρεθεί στον τόπο της για την πρώτη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου μας. Στη Ρόδο όλα είναι μαγικά…
Γράφω από μικρή κάτι που η ίδια δεν το ήξερε, άλλωστε το έκρυβα… Η Αναστασία ήταν αυτή που έκανε την αρχή και είπε ότι έπρεπε να βγουν στο φως αυτά που έγραφα. Η συνεργασία μας είναι μοναδική. Στο βιβλίο αυτό υπάρχει πολύ μεγάλη αλήθεια. Κωμικοτραγική αλήθεια. 

Ο κάθε αναγνώστης θα γνωριστεί καλύτερα με τον εαυτό του. Λέει αλήθεια, μιλά έξω από τα δόντια. Η επικοινωνία έχει διαμορφωθεί  πλέον μέσα από τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, όλη μέρα είμαστε με ένα κινητό, τα πάντα γίνονται μέσα από ένα κινητό. Αυτό όμως δεν υποβαθμίζει την επικοινωνία. Δε σημαίνει ότι όλα αυτά που μοιραζόμαστε δεν είναι σημαντικά». 
Στη συνέντευξη παραβρέθηκε και η βιολονίστρια Μαρία Λίντα Λάρο, με παρουσίες σε πολλά μέρη του κόσμου η οποία ευχήθηκε το νέο βιβλίο να είναι καλοτάξιδο. «Ξέρω να μιλώ περισσότερο με το βιολί μου παρά με τα λόγια» είπε χαρακτηριστικά και έκανε γνωστό ότι έχει ξανάρθει άλλες δύο φορές στη Ρόδο και πάλι για δουλειά.