Ανακοίνωση της ΑΣΤΕΡ για τα μηχανογραφικά δελτία

Από την ΑΣΤΕΡ εκδόθηκε η παρακάτω ενημερωτική ανακοίνωση:

«Ενόψει της κατάθεσης των μηχανογραφικών δελτίων από τους υποψήφιους Α’ ετείς φοιτητές 2018,  προκειμένου να εισαχθούν σε Σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενημερώνουμε όσους ενδιαφέρονται για την εισαγωγή τους στην ΑΣΤΕΡ, ως κατωτέρω:

Η ΑΣΤΕΡ ιδρύθηκε το 1956 και από τότε λειτουργεί επί 62 συναπτά έτη, ως μία αμιγώς ξενοδοχειακή Σχολή, στα πρότυπα της Ξενοδοχειακής Σχολής της Λοζάνης, ανήκει δε στο Υπουργείο Τουρισμού.

Από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 έως σήμερα, η συμβολή των αποφοίτων της Α.Σ.Τ.Ε.Ρ ήταν πολύ σημαντική για την ανάπτυξη της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, όχι μόνο γιατί στελεχώνουν τον τομέα της ξενοδοχίας (hospitality) με άριστα επαγγελματικά καταρτισμένο διευθυντικό προσωπικό, αλλά και γιατί συμβάλει στη στελέχωση και των λοιπών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο γενικότερο τομέα του τουρισμού.

Οι απόφοιτοι της Α.Σ.Τ.Ε.Ρ, με την επαγγελματική τους κατάρτιση, κατέκτησαν την εμπιστοσύνη του ξενοδοχειακού κλάδου με αποτέλεσμα να προτιμώνται έναντι άλλων αποφοίτων, όπως μαρτυρεί το γεγονός ότι εκατοντάδες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις έχουν στελεχωθεί και διευθύνονται από αποφοίτους της Σχολής.

Εκτός από τον ευρύτερο τουριστικό τομέα,  οι απόφοιτοι της Σχολής δραστηριοποιούνται στο τομέα της τουριστικής εκπαίδευσης, στελεχώνοντας  τμήματα τουριστικής κατεύθυνσης των τεχνικών επαγγελματικών λυκείων, των Ι.Ε.Κ, ενώ αρκετοί από αυτούς έχουν καταλάβει θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού σε Ελληνικά και διεθνή ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Ο πτυχιούχος της Σχολής, διαθέτει δε, τις απαραίτητες επιστημονικές και τεχνολογικές γνώσεις και δεξιότητες, ενώ είναι πρόθυμος και χαρούμενος να εξυπηρετεί, εξωστρεφής, κοινωνικός, πειθαρχημένος, επικοινωνιακός, με πάθος για απασχόληση στο χώρο της φιλοξενίας και με μέσο όρο επαγγελματικής αποκατάστασης τα 22 έτη.

Στην ΑΣΤΕΡ μπορούν να εισαχθούν οι μαθητές των ΓΕΛ 1ου  και 4ου επιστημονικού πεδίου και των ΕΠΑΛ του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας, αφού επιλέξουν ως ειδικό μάθημα μία Ξένη γλώσσα, στην οποία θα πρέπει να βαθμολογηθούν τουλάχιστον με τη βάση (10).

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στην ΑΣΤΕΡ, διεύθυνση Δημοκρατίας 2 και στα τηλέφωνα 22410-24190 και 22410-74468, εσωτ. 1, ενώ μπορείτε να επισκεφθείτε και την ιστοσελίδα της ΑΣΤΕΡ, www.asterodos.edu.gr».