Βραβεύτηκε η νεαρή ηρωίδα από τ’ Αφάντου

Για την ηρωική πράξη της νεαρής 14-χρονης Βαρβάρας Τσιλιγκίρη από τ’ Αφάντου είχαμε γράψει πριν μερικούς μήνες αρχές Απριλίου όταν η νεαρή Βαρβάρα με αυτοθυσία και κίνδυνο της ζωής της, όρμησε στο φλεγόμενο διαμέρισμα που βρίσκεται πάνω από την κατοικία τους στο Αφαντου και έσωσε τρία μικρά παιδιά 2, 4 και 6 ετών που βρισκόταν μόνα τους εγκλωβισμένα μέσα στο φλεγόμενο διαμέρισμα με τους γονείς τους να απουσιάζουν.

Η πράξη της νεαρής Βαρβάρας  έγινε θέμα συγχαρητήριων από την ευρύτερη κοινωνία  και γνωστή στο πανελλήνιο μέσω δημοσιευμάτων των τοπικών ΜΜΕ μεταξύ αυτών και της “Ροδιακής”, από μέσα  κοινωνικής δικτύωσης και μέσω τηλεοπτικών ενημερώσεων. Πριν μερικές ημέρες και συγκεκριμένα την Πέμπτη 21 Ιουνίου σε εκδήλωση που έγινε στο αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων που πραγματοποίησε ο μεγάλος εθελοντικός οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με παρουσιαστή τον κ. Δ. Ουγγαρέζο,  βραβεύτηκε η νεαρή Βαρβάρα από τον πρόεδρο του οργανισμού τον κ. Κώστα Γιαννόπουλο για αυτήν την ηρωική της πράξη.

Στη διαδικασία και τελετή  βράβευσης όπου και συμμετείχαν  παιδιά από όλη την Ελλάδα προηγήθηκε ψηφοφορία μεταξύ των 5.700 παιδιών μελών που αποτελούν την  ομάδα You Smile για να αναδεχτεί η καλύτερη εθελοντική πράξη μεταξύ των οχτώ εθελοντών  υποψήφιων που βραβεύτηκαν.

Η Βαρβάρα ήρθε πρώτη νικήτρια στις ψήφους προτίμησης  των παιδιών που αναγνώρισαν την ηρωική πράξη της. “Η Ροδιακή”  μετά από τη βράβευση και επιστροφή τους από την Αθήνα στη Ρόδο, είχε μια συνάντηση με την νεαρή Βαρβάρα και τον πατέρα  της τον κ. Μιχάλη Τσιλιγκίρη, γνωστός πρώην τερματοφύλακας της Α.Ε.Ρ.Α. και τώρα αναγνωρισμένος προπονητής τερματοφυλάκων,  όπου και με μερικά λόγια μας περιέγραψαν τις εμπειρίες τους και πώς αισθάνονται από όλη αυτήν την υπόθεση.
«Για μένα ήταν κάτι τελείως φυσιολογικό να προσπαθήσω να βοηθήσω τα παιδιά από το φλεγόμενο σπίτι και είμαι χαρούμενη που τα καταφέραμε.

Για τη βράβευσή μου θέλω να ευχαριστήσω την οργάνωση «Χαμόγελο του Παιδιού» και τον πρόεδρό τους τον κ. Γιαννόπουλο για την υποδοχή και την ευγένειά τους.
Να ευχαριστήσω επίσης και τα παιδιά του οργανισμού για την αγάπη που μου έδειξαν όπως επίσης και όλη την ομάδα του You Smile.

Όλη αυτή η εμπειρία είναι για μένα μια εμπειρία ζωής» μας δήλωσε η νεαρή Βαρβάρα. Υπερήφανος για την κόρη του είναι φυσικά και ο πατέρας της ο κ. Τσιλιγκίρης.  «Φυσικά και ως γονείς είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την πράξη του παιδιού μας και προτιμήσαμε παρά τις διάφορες προτάσεις που μας έγιναν για να εμφανιστεί σε κανάλια και περιοδικά το παιδί μας, να κρατήσουμε μια χαμηλού τύπου δημοσιότητα.
Φυσικά όταν μας επικοινώνησαν από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για την πρόταση βράβευσης του παιδιού μας, σε αυτό δεν θέλαμε να αρνηθούμε όταν η πρόταση βράβευσης προέρχεται από έναν μεγάλο οργανισμό όπως είναι το « Χαμόγελο του Παιδιού».

Γενικά μας ικανοποιεί το γεγονός ως γονείς ότι η πράξη του παιδιού μας έσωσε τρία μικρά παιδιά από τον κίνδυνο ζωής που βρισκόταν,  και για εμάς αυτό είναι και το σπουδαιότερο» μας απάντησε ο κ. Τσιλιγκίρης.