Σε απόγνωση συνοδός καρκινοπαθούς  στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Την απογοήτευση αλλά και την αγανάκτησή της εκφράζει με σχετική της αναφορά στη “Ροδιακή”, η συμπατριώτισσά μας κα Μαρία Τσέλιου από τα Μαριτσά, για την απίστευτη ταλαιπωρία που υφίσταται η ίδια αλλά και συγγενικό της πρόσωπο που είναι καρκινοπαθής, όταν επισκέπτονται το νοσοκομείο της Ρόδου για την αναγκαία θεραπεία.

Η ίδια περιγράφει με τον πιο τραγικό τρόπο τα όσα αντιμετωπίζει κάθε φορά που απαιτείται να συνοδεύσει συγγενικό της πρόσωπο για τη χημειοθεραπεία στο νοσοκομείο της Ρόδου, αλλά ξεκαθαρίζει ότι το προσωπικό είναι άψογο και εκτελεί με ηρωισμό τα καθήκοντά του.

«Το πρόβλημα οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει καμία οργάνωση – επισημαίνει η ίδια. Τι να σας λέω τώρα και πώς να το περιγράψω; Σε πονεμένους ανθρώπους και συγγενείς τους δεν μπορείς να απαιτείς αυτές τις ανοησίες και να τους φέρνεις αντιμέτωπους με το τέρας της γραφειοκρατίας! Είναι δυνατόν να με έχουν στείλει 7 συνολικά φορές για σφραγίδες, σφραγιδούλες, εγκρίσεις και όλα αυτά που λίγο πολύ ξέρουμε αλλά κάτω από τέτοιες συνθήκες μας εξοργίζουν;

Οι διαδικασίες για αυτή την κατηγορία των ανθρώπων, τους καρκινοπαθείς δηλαδή, πρέπει να είναι υπεραπλουστευμένη: Ή να υπάρχουν αρμόδιοι υπάλληλοι που να τα κανονίζουν όλα αυτά ή να καταργηθούν πολλά από αυτά.

Δεν μπορεί ο άλλος μέσα στον πόνο του να του ζητούν τέτοια πράγματα. Δεν υπάρχει καμία προετοιμασία από πριν, ενώ θα έπρεπε. Είναι θέμα που οφείλουν να το κοιτάξουν και να το δρομολογήσουν αυτοί που βρίσκονται εκεί για να εξυπηρετούν τον κόσμο.»

Η κα Μαρία Τσέλιου, αναρωτιέται επίσης πόσο δύσκολη θα είναι η κατάσταση για κάποιον ηλικιωμένο που χρειάζεται να ακολουθήσει τη θεραπεία αυτή (χημειοθεραπεία) και δεν έχει συγγενείς να τον συνοδεύσουν και να τον βοηθήσουν.