Η Ρόδος συνεχίζει στα Island Games

Θετικότατη είναι η εξέλιξη για τον καταρτισμό αποστολής του νησιού μας για τα island games του 2019, που θα γίνουν στο Γιβραλτάρ από τις 6 έως τις 12 Ιουλίου του 2019.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου την περασμένη Τρίτη, την διαχείριση των Island Games για το νησί μας αναλαμβάνει ο ΔΟΠΑΡ.

Ο ΔΟΠΑΡ από την δική του πλευρά,  πρέπει σύντομα να καταβάλει την ετήσια συνδρομή (850€) και να ορίσει τους δύο εκπροσώπους του νησιού μας στην Ετήσια Γενική Συνέλευση που θα γίνει στο Γιβραλτάρ από 4 έως 8 του Ιουλίου, η οποία φυσικά και παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον από κάθε άποψη

Οι εκπρόσωποι του νησιού μας που θα επιλεγούν από τον ΔΟΠΑΡ, όπως έγινε γνωστό θα επισκεφτούν τους τόπους διαμονής, αλλά και τις εγκαταστάσεις που θα γίνουν οι αγώνες στο Γιβραλτάρ. 

Η Γενική Συνέλευση αυτή καθεαυτή, περιλαμβάνει πέρα από τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό,  συζήτηση για αλλαγές-βελτιώσεις σε κανονισμούς και καταστατικό, στην οποία η Ρόδος πρέπει να είναι παρούσα. 

Σε αυτήν επίσης, θα γίνει  ενημέρωση για την πρόοδο της προετοιμασίας των αγώνων 2019 από την Ο.Ε. των αγώνων, όπως και έκθεση προόδου από την Ο.Ε. των αγώνων του 2021, στο Γκέρνσεϊ της Αγγλίας.

Αρκετά σημαντική αναμένεται να είναι και η έκθεση που θα παρουσιάσει  για τη χρηματοδότηση η  χορηγός τράπεζα Nat West, η οποία παίζει ενεργό ρόλο φυσικά και στην ανάπτυξη των αθλημάτων, όπως και στη χρηματοδότηση του προγράμματος «Ανάπτυξη αθλημάτων».

Στην ΓΣ θα γίνει παρουσίαση για την προετοιμασία των μελλοντικών αγώνων, που θα γίνουν στο  2023 στο Ορκνεϊ. Θα ακολουθήσει η ψηφοφορία και φυσικά η ανάθεση της διοργάνωσης στο εν λόγω νησί. 
 
Η ΡΟΔΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ
Είναι σημαντικό από πλευράς αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και του ΔΟΠΑΡ, πως η Ρόδος συνεχίζει στον θεσμό στον οποίο πήρε μέρος για πρώτη φορά το 1999 στο Γκότλαντ της Σουηδίας. 

Η παρουσία πάντως της Ρόδου  στην ΓΣ, κατοχυρώνει οριακά την συνέχιση της παρουσίας του νησιού μας στον θεσμό, με την συνδρομή να εκκρεμεί με προθεσμία που έληξε από τον περασμένο Μάρτιο.

Από την επομένη της Γ.Σ. αρχίζει η διαδικασία προετοιμασίας της αποστολής στους αγώνες του Γιβραλτάρ από 6 έως 12 Ιουλίου 2019.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ιστοσελίδα της IGA σημαντικές ημερομηνίες-προθεσμίες για τον θεσμό είναι:

1. 12 μήνες πριν την έναρξη των αγώνων, 6/7/2018 αποστολή από την Ο.Ε. το πλαίσιο προγράμματος κάθε αθλήματος, όπου η Ρόδος μπορεί  να στείλει  πιθανές παρατηρήσεις και αλλαγές.

2. 10 μήνες πριν, 1/9/2018, επιλογή διαμονής, πιθανό μέγεθος αποστολής για αθλητές συνοδούς προπονητές κλπ

3. 8 μήνες πριν, λήξη on line υποβολής συμμετοχών για τα ομαδικά αθλήματα σε αριθμούς. Για το Μπάσκετ υπάρχει όριο συμμετοχών 16 ομάδες. Αν υπάρξουν παραπάνω θα γίνει κλήρωση ανάμεσα στις ομάδες που θα έχουν πληρώσει το κόστος συμμετοχής.

4. 7 μήνες πριν 31/11/2018, καταβολή 10% προκαταβολή για την διαμονή. 

5. 6 μήνες πριν  31/12/2018, λήξη on line δήλωσης ατομικών αθλημάτων σε αριθμούς. Γνωστοποίηση του κόστους συμμετοχής και αποστολή από την Ο.Ε. παραστατικού. Η πληρωμή πρέπει να γίνει 5 μήνες πριν την έναρξη, 5 Φεβρουαρίου 2018.

6. 5 μήνες πριν οριστικοποίηση του προγράμματος και γνωστοποίηση αγωνισμάτων που δεν θα πραγματοποιηθούν λόγο λίγων συμμετοχών.

7. 2 μήνες πριν, 6/5/2018, on line ονομαστική καταχώρηση συμμετοχών.

8. 2 μήνες πριν, 10/5/2018 Εξόφληση κόστους διαμονών  στο πρακτορείο των αγώνων.

9. 6 έως 12 Ιουλίου διεξαγωγή των αγώνων.

Όπως μπορεί να καταλάβει κανείς, υπάρχει αρκετή και σημαντική δουλειά να γίνει και σε συγκεκριμένα χρονικά όρια. Είναι σημαντικό η Ρόδος να δείξει συνέπεια για να βοηθήσει το μικρό Γιβραλτάρ να ανταποκριθεί στο μέγεθος και το πνεύμα των αγώνων.

Ως προηγούμενη διοργανώτρια, η Ρόδος έχει  την εμπειρία να ανταποκριθεί  στο έπακρο.