Στην τύχη της έχει αφεθεί η περιοχή των Πευκών

Κραυγή αγωνίας εκπέμπουν μέσω επιστολής τους που δημοσιεύει σήμερα η «Ροδιακή», οι επιχειρηματίες των Πευκών για την αδιαφορία των αρμοδίων απέναντι στα προβλήματα ενός τουριστικού προορισμού, ο οποίος προσπαθεί να κρατήσει με «νύχια και με δόντια» λίγη από την αίγλη του παρελθόντος, κυρίως χάρη στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

Όπου ιδιωτική πρωτοβουλία, βάλτε δίπλα την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «MyPefkos», η οποία -όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται- τα έξι τελευταία χρόνια έχει δαπανήσει πάνω από 250.000 ευρώ για κοινωφελείς δράσεις στην περιοχή!

Οι ίδιοι τονίζουν ότι μόνο ανταποδοτικά έργα δεν γίνονται, σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα τουριστικά θέρετρα της Ρόδου, παρά τους φόρους που μπαίνουν στον κρατικό κορβανά από τις επιχειρήσεις τους. Επιπλέον, υποστηρίζουν πως όλοι έχουν επαναπαυθεί από τη δικιά τους δραστηριότητα. Σε σημείο τέτοιο, που παρά τις προσπάθειές τους και τις προτάσεις που έχουν καταθέσει, να μην έχει υλοποιηθεί ούτε μια…
 


Αναλυτικά η επιστολή της ΚΟΙΝ.ΣΕΠ. «MyPefkos»:

«Εν έτει 2018 ο δημοφιλής τουριστικός προορισμός των Πευκών αποτελεί έρμαιο των Διοικούντων. 
Έχει αφεθεί στην τύχη του παρά το γεγονός ότι μόνο οφέλη δύναται να προσφέρει τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στην τουριστική βιομηχανία γενικότερα. Εδώ και έξι συναπτά έτη η Κοιν.Σεπ MY PEFKOS είναι η μόνη που με την αρωγή των επιχειρηματιών και κατοίκων της περιοχής συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη των Πευκών. 

Με τα καταλληλότερα και τα πιο οικολογικά μέσα μεριμνεί για το ύψιστο αγαθό που είναι η υγεία και η ασφάλεια των επισκεπτών. Η καθαριότητα και η περιποίηση των κοινόχρηστων χώρων πραγματοποιείται μόνο από εμάς, με καθημερινά κλαδέματα, συντήρηση, καθημερινή απασχόληση καθαριστών, τοποθέτηση φωτισμού και άμεση αποκατάσταση φυσικών φθορών ώστε ποτέ να μην τεθεί σε κίνδυνο η ζωή κάποιου επισκέπτη. 

Τίθεται δημοσίως με κάθε σεβασμό προς την αρμόδια δημόσια διοίκηση, το εξής εύλογο ερώτημα: καθώς εμείς μιλάμε μόνο με τις πράξεις μας, οι οποίες εκτιμώνται απερίφραστα από τους επιχειρηματίες και κατοίκους των Πευκών, σας ερωτούμε εδώ και 6 έτη τι πράξατε για τα αυτονόητα;

Όταν ο επιχειρηματίας υπερφορολογείται και συνεχώς καλείται να καταβάλλει φόρους και δημοτικά τέλη οφείλετε να τηρήσετε το γράμμα το νόμου και να ανταποδώσετε με έργα και στοιχειώδες ενδιαφέρον. Παρά ταύτα αδιαφορείτε παντελώς και επιδεικτικά. 

Πολλάκις πλησιάσαμε τις αρχές για συνεργασία, ανταλλαγή ιδεών, συζήτηση προβληματισμών και καταθέσαμε προτάσεις. Όμως πάντα οι υποσχέσεις μένουν υποσχέσεις και η αδιαφορία παγιώνεται. Είναι σαφές ότι έχετε επαναπαυθεί με την Κοιν.Σεπ MY PEFKOS, αφού μόνο εμείς προσφέρουμε στον μοναδικό αυτό τόπο με πράξεις έχοντας ξοδέψει εδώ και 6 χρόνια 250.000 ευρώ, σε κατασκευαστικά έργα, μισθοδοσίες για καθαριστές, εκδηλώσεις και γιορτές. 

Επιδιώκουμε οι δημόσιες αρχές να μας στηρίζουν και να είναι δίπλα μας, διότι μόνο έτσι θα επιτύχουμε το ιδανικό, να καταστήσουμε τους Πεύκους ως τον πλέον δημοφιλή, ασφαλή και ποιοτικό προορισμό».