Η ευθύνη για τα... αγριόχορτα στο Μόντε Σμιθ είναι της αρχαιολογίας

Δηλώσεις σχετικά με το χθεσινό σχόλιο της "Ροδιακής" που αφορούσε τα αγριόχορτα στην περιοχή του Μόντε Σμιθ πραγματοποίησε η Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Λίτσα Κρεμαστινού- Ροδίτη, τονίζοντας πως δεν βρίσκεται η εν λόγω περιοχή στη δικαιοδοσία του Δήμου.

Μάλιστα, η κ. Κρεμαστινού, σημείωσε πως η ευρύτερη περιοχή είναι στη δικαιοδοσία της Αρχαιολογίας, η οποία απαγορεύει στον Δήμο να πραγματοποιεί παρεμβάσεις ή ακόμη και το ξεχορτάριασμα εκεί, με αποτέλεσμα να είναι δεμένα τα χέρια των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως πρόσφατα η υπηρεσία πρασίνου επιχείρησε να καθαρίσει τον χώρο που βρίσκεται στα φανάρια της Διαγοριδών, αλλά τους σταμάτησε η Αρχαιολογία και ο χώρος έχει παραμείνει γεμάτος μπάζα και σκουπίδια, αφού κανείς δεν έχει αναλάβει τον καθαρισμό.

Ας ελπίσουμε ωστόσο να βρεθεί λύση, από όποιον φορέα και αν είναι αρμόδιος, γιατί φυσικά για εμάς τους πολίτες αυτού του νησιού, το θέμα είναι να καθαριστεί η περιοχή από τα αγριόχορτα και όχι ποιός φορέας είναι αρμόδιος.

Λ.Τ.