Σε ελβετικό... εναέριο  χώρο η Κυριακοπούλου

Στη Λοζάνη θα γίνει σήμερα το όγδοο Diamond League της σεζόν, με τους αθλητές και τις αθλήτριες να κυνηγάνε πλέον, εκτός από τις καλές επιδόσεις, και τους βαθμούς που θα τους δώσουν το εισιτήριο για την πρόκριση στους τελικούς της Ζυρίχης και των Βρυξελλών.

Στη Λοζάνη βρίσκονται ήδη η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου, που θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν έναν ακόμη δυνατό αγώνα στο επί κοντώ.

Η Στεφανίδη στο Protergia Athens Street Pole Vault άφησε πίσω της όλα όσα την ταλαιπώρησαν το προηγούμενο διάστημα και με 4,80 μ. σημείωσε την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη και την τέταρτη στον κόσμο. Έτσι, από εδώ και πέρα κυνηγάει να πετύχει άλματα πάνω από τα 4,85 μ. και φυσικά τη νίκη σε όλες τις διοργανώσεις όπου μετέχει.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου θέλει να αφήσει πίσω της την εμφάνιση των Μεσογειακών Αγώνων και να επιστρέψει σε καλές παρουσίες. Η αθλήτρια του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 έχει ξεπεράσει φέτος τα 4,72 μ., ενώ στο Protergia Athens Street Pole Vault έκανε 4,66 μ. και έχασε οριακά το 4,73 μέτρα.

Στον αγώνα θα συμμετάσχουν δώδεκα αθλήτριες, οι καλύτερες αυτή τη στιγμή στον κόσμο, ανάμεσα σε αυτές οι  Τζεν Σουρ (4,93 μ.) και Σάντι Μόρις (4,88 μ.) από τις ΗΠΑ, η Γιάρισλεϊ Σίλβα (Κούβα) με 4,73 μ. από τον αγώνα του Συντάγματος, αλλά και η ανεβασμένη το τελευταίο διάστημα Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ (Αυστραλία), που έχει ξεπεράσει τα 4,92 μέτρα.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η παρουσία της Αντζέλικα Σιντόροβα (Ρωσία), αθλήτριας που θα αποτελέσει βασική αντίπαλο των Στεφανίδη και Κυριακοπούλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου. Σε ό,τι αφορά στη βαθμολογία, η Στεφανίδη βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην έβδομη θέση με επτά βαθμούς και η Κυριακοπούλου στη δέκατη με πέντε.