Χάλκη: Στροφή στις… ρίζες της

Σε μια πολύ σημαντική και ιστορική απόφαση προχώρησαν τα μέλη της διοίκησης του Α.Σ. Χάλκης, ανακοινώνοντας πως αποδεσμεύουν όλο το υπάρχον έμψυχο υλικό του συλλόγου. 

Η νέα ομάδα που θα «χτιστεί» θα αποτελείται από παιδιά των ακαδημιών του και κυρίως από εφήβους γεννηθέντες από το 2002 και πριν.

Μάλιστα καλούν και όσα παιδιά το επιθυμούν, αυτών των ηλικιών, να ενταχθούν στην ομάδα τους, η οποία είναι έτοιμη  να τα «αγκαλιάσει».

Η σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη από την ομάδα της Χάλκης αναφέρει:

«Έχοντας χαράξει πορεία γεμάτη ρίσκα και καινοτομίες όλα αυτά τα χρόνια το Δ.Σ του Α.Σ Χάλκης ανακοινώνει την αποδέσμευση όλων των ποδοσφαιριστών της πρώτης ομάδας στο πλαίσιο της ριζικής και συνάμα ολικής ανανέωσης του ρόστερ.

Σκοπός μας είναι να γράψουμε μια νέα σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας για την ομάδα μας, δημιουργώντας ένα άκρως νεανικό ρόστερ που στο μέλλον θα απαρτίζεται κυρίως από παιδιά των ακαδημιών μας.  

Ο προπονητής μας, Άγγελος Φραγκάκης εξηγεί αναλυτικά τη συγκεκριμένη απόφαση:
Από την πρώτη ημέρα ίδρυσής του, ο Α.Σ. ΧΑΛΚΗΣ είχε θέσει ως στόχο τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων και αναπτυξιακών τμημάτων ποδοσφαίρου, μετά από ένα σχετικά σύντομο χρονικά διάστημα τα έχει υλοποιήσει και τα δύο, σε εποχές πραγματικά δύσκολες για το ποδόσφαιρο αλλά και γενικά για τη χώρα, κατασκεύασε ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο, το οποίο στεγάζει τη Σχολή Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στη Ρόδο.

Με οργάνωση, μεθοδικότητα, σοβαρότητα, αγάπη και σεβασμό προς το άθλημα, θέτει τον επόμενο μεγάλο στόχο, ο οποίος είναι η στελέχωση της πρώτης ομάδας με παιδιά που θα προέρχονται από τα αναπτυξιακά τμήματά του.

Ένα βήμα πολύ δύσκολο και απαιτητικό, το οποίο εξαρτάται από πολλές παραμέτρους και εμπεριέχει πολύ ρίσκο, όμως πιστός στην αρχή ότι τα ερασιτεχνικά σωματεία υπάρχουν για τα υπηρετούν το άθλημα και ως σημείο αναφοράς της ύπαρξής τους είναι η ανάδειξη νεαρών ποδοσφαιριστών, αποφάσισε να στελεχώσει την πρώτη ομάδα του Α.Σ. ΧΑΛΚΗΣ στο πρωτάθλημα της Β Κατηγορίας Δωδεκανήσου με τα παιδιά, τα οποία έχουν γεννηθεί από το 2002 και πριν.

Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αποδεσμεύει όλους τους ποδοσφαιριστές που ανήκαν στο ρόστερ του τα τελευταία χρόνια και δεν είναι σε αυτές τις ηλικίες, οι οποίοι είναι ελεύθεροι πλέον να συνεχίσουν την καριέρα τους όπου επιθυμούν.

Όσα παιδιά επιθυμούν από την ευρύτερη περιοχή του νησιού της Ρόδου να συμμετάσχουν στο νέο και πραγματικά ελπιδοφόρο εγχείρημα του Α.Σ. ΧΑΛΚΗΣ να επικοινωνήσουν άμεσα με τον σύλλογο στο τηλέφωνο 6946757779».