Από τώρα η οργάνωση για το επόμενο Run Greece της Ρόδου

Μπορεί ο δεύτερος αγώνας του Run Greece στη Ρόδο να διεξάγεται τον ερχόμενο Οκτώβρη αλλά οι άνθρωποι της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, ειδικά μετά την περσινή μεγάλη του επιτυχία, έχουν αρχίσει από τώρα να οργανώνονται ώστε να ευχαριστηθούν τις διαδρομές όλοι οι συμμετέχοντες. 

Ο αγώνας αφορά τις αποστάσεις των 5 και 10 χλμ. ενώ πέρσι έγινε για πρώτη φορά στο νησί μας με χιλιάδες συμμετοχές δρομέων.

Στη διοργάνωση μπορούν να πάρουν μέρος αθλητές από 15 ετών και πάνω όσον αφορά sτα 10 χλμ. και από 12 και πάνω για τα 5. Ήδη η προκήρυξη από την ΕΑΣ είναι έτοιμη και αναμένεται απλώς η  έγκρισή της από τους αρμόδιους τεχνικούς του ΣΕΓΑΣ ώστε να προκύψει πια οριστικά η ημερομηνία έναρξης για τις εγγραφές, που ούτως ή άλλως αναμένεται να είναι προς τα τέλη του Αυγούστου.

Οι διαδρομές άλλωστε θα είναι οι ίδιες με τις περσινές, οπότε θα υπάρχει ανάλογο ενδιαφέρον παρουσίας από τους υποστηρικτές του δρομικού κινήματος στα Δωδεκάνησα. 

Η διαδρομή του αγώνα:
Εκκίνηση στο Βωμό της  Πατρίδας, μεταξύ Ευαγγελισμού & Περιφέρειας, επί της παραλιακής Λεωφόρου Ελευθερίας.

• Με κατεύθυνση την παραλιακή λεωφόρο επί της Ελευθερίας (7ης Μαρτίου) προς ΑΚΤΑΙΟΝ, Νέα Αγορά, Σταθμό Ταξί, στροφή αριστερά επί του κρασπέδου πριν την Πλατεία Νεωρίου με κατεύθυνση τον Φάρο του Αγ. Νικολάου

• Στο τέλος του κρασπέδου και πριν τον Φάρο του Αγ. Νικολάου αναστροφή δεξιά, άνοδος της ράμπας προς το επάνω διάζωμα (δρόμο)

• Μπροστά από τους Μύλους, κατεύθυνση προς την έξοδο και τη συμβολή με τη Λεωφόρο Ελευθερίας, Πύλη Ελευθερίας, αριστερά Πύλη Ταρσανά, δεξιά Ακτή Σαχτούρη επί του οδοστρώματος

• Κατεύθυνση προς το τουριστικό λιμάνι, στροφή δεξιά ακολουθώντας το οδόστρωμα παράλληλα με τα τείχη (κυκλοφοριακή κατεύθυνση οχημάτων) με κατεύθυνση τα φανάρια ρύθμισης της κυκλοφορίας στη συμβολή των οδών Αυστραλίας - Καναδά - Βύρωνος, στροφή δεξιά στην αρχή της Βύρωνος

• Άνοδος της Βύρωνος παράλληλα με τον μαντρότοιχο του Δημοτικού Σταδίου Ρόδου, μέχρι τη συμβολή (Ρολόι Σταδίου) της Βύρωνος με τις οδούς Βενετοκλέων και Λεωφόρου Δημοκρατίας

• Δεξιά με κατεύθυνση την καθολική Εκκλησία του Αγ. Φραγκίσκου

• Διαδρομή επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας (έχοντας δεξιά το πάρκο και την τάφρο της Μεσαιωνικής Πόλης)

• Διασχίζουμε τη συμβολή με την οδό Ναβαρίνου (αριστερά) και το λιθόστρωτο προς την Πύλη Ντ' Αμπουάζ (δεξιά) με κατεύθυνση τη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου (αριστερά) και την αρχή της Εθνάρχου Μακαρίου (δεξιά)

• Διασχίζουμε τη διασταύρωση με την Αλ. Διάκου (αριστερά) και Αλ. Παπάγου (δεξιά) και φθάνουμε στην Πλατεία Κύπρου, διασταύρωση των οδών Γρ. Λαμπράκη (αριστερά), Γαλλίας (άνοδος προς την Πλατεία Κύπρου) και Τάρπον Σπρινγκς (δεξιά)

• Διασχίζουμε την Πλατεία Κύπρου συνεχίζοντας την Εθνάρχου Μακαρίου προς την έξοδο στην παραλιακή Λεωφόρο Ελευθερίας (7ης Μαρτίου) και στη συνέχεια αριστερά προς το σημείο τερματισμού.