Τα Mini Αθletics Games σε όλα τα νησιά

Πρωταρχικός στόχος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου τα τελευταία χρόνια σε συνεργασία με τα σωματεία είναι η ανάπτυξη, και σ’ αυτή την κατεύθυνση μπορεί να κριθεί ως επιτυχημένη μια πορεία ανάδειξης όλων όσοι θα είναι κοντά στον κλασικό αθλητισμό για τα επόμενα χρόνια. 

Μετά τα Kids Athletics, υποχρεωτικά πια βάσει οδηγίας της IAAF, στην Ελλάδα, η ΕΑΣ εφάρμοσε και τα Mini Αθletics Games από τον περασμένο Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο στη Ρόδο περισσότερο, και το ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα». Σ’ αυτά τα παιχνίδια μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά από 9 έως 11 ετών και σε καμία περίπτωση δεν μετρούν τα ατομικά αποτελέσματα. 

Οι συμμετέχοντες στα αγωνίσματα, απλώς συγκεντρώνουν βαθμούς για τις ομάδες τους ώστε να προκύψει ο τελικός νικητής μέσα από μια ευχάριστη δραστηριότητα. 

Ο Σάββας Διακονικόλας, εμπνευστής των αγώνων και τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, έχει ως σκοπό να ταξιδέψει η διοργάνωση πια μέσα στο 2019 σε αρκετά νησιά του νομού μας. Ειδικά σε κάποιες περιοχές, όπου δεν υπάρχει έντονη δραστηριότητα στο στίβο, πολλά παιδιά αναγκάζονται να στραφούν στα ομαδικά αθλήματα με αποτέλεσμα να χάνονται αρκετά ταλέντα.

Ήδη υπάρχει η σκέψη μέσα στοn Σεπτέμβριο να γίνουν αγώνες αυτής της κατηγορίας στη Λέρο επί τη ευκαιρία διοργάνωσης των Λέρειων που αφορούν Παμπαίδες-Παγκορασίδες α’ ή ακόμα και τα Kids Athletics, αναλόγως των ηλικιών των παιδιών. 

Τα αγωνίσματα-παιχνίδια του προγράμματος:
- Ταχύτητα 50 μέτρα όρθια εκκίνηση.
- Ταχύτητα 50 μέτρα με εμπόδια όρθια εκκίνηση.
- Δρόμος 120 μέτρα όρθια εκκίνηση.
- Δρόμος αντοχής 450 μέτρα.

- Συλλογή Αντικειμένων.
- Άλμα σε Μήκος με 8 Διασκελισμούς (ελεύθερο πάτημα).
- Άλμα Χωρίς Φόρα.
- Ύψος (ψαλίδι).

- Ρίψη Vortex με σταυρωτό βήμα.
- Ρίψη Μπάλας 1κιλού από θέση ημι-γονάτισης. 
- Εκπαιδευτική Σφαίρα (και τα 2 χέρια).
- Σκυταλοδρομία 2x40 μέτρα όρθια εκκίνηση.

- Σκυταλοδρομία μικτή ταχύτητας & Εμποδίων 8x50μέτρα. 
- Σκυταλοδρομία μικτή 6x75 μέτρα.
- Σκυταλοδρομία Formula.
- Σκυταλοδρομία FUN (δημιουργούνται ομάδες ανεξαρτήτου φύλου και συλλόγου).