Συνέδριο νομικών της Αυστραλίας

Την ερχόμενη Δευτέρα, 9 Ιουλίου, στις 6:00 το απόγευμα στον προμαχώνα του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του Συνεδρίου νομικών και ανώτερων Δικαστικών της Αυστραλίας, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Το παραπάνω επιβεβαίωσε, χθες, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος αναφερόμενος στα συνέδρια και τις σημαντικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα αυτή την περίοδο στο νησί και το προβάλλουν διεθνώς.
Ο κ. Χατζηδιάκος ξεκίνησε αναφέροντας το Συμπόσιο της Σύμης που ολοκληρώθηκε χθες, το οποίο χαρακτήρισε πολύ σημαντικό γιατί επισκέφθηκαν τη Ρόδο προσωπικότητες όχι μόνο του πολιτικού κόσμου αλλά και ακαδημαϊκοί, νομπελίστες, επιστήμονες.

Παράλληλα, στο Ισπανικό Κατάλυμα έγιναν εισηγήσεις από προσωπικότητες που είχαν να κάνουν με τη Ρόδο και μάλιστα οι σύνεδροι έμειναν έκπληκτοι με την ιστορία του τόπου μας.
Δεν παρέλειψε, επίσης να πει ότι, οι προσωπικότητες αυτές, φεύγοντας από εδώ, στην ουσία μετατρέπονται σε πρεσβευτές του τόπου μας σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθεί, λοιπόν, τη Δευτέρα το Συνέδριο των ανωτέρων και ανωτάτων Δικαστών της Αυστραλίας, στο οποίο θα μετάσχουν τετρακόσιοι σύνεδροι, κάτι που, όπως είπε, δείχνει πάρα πολλά. Σ’ αυτό θα συμμετάσχουν νομικοί της Αυστραλίας και η Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου καθώς και ανώτεροι Δικαστές από διάφορες περιοχές.
Η σπουδαιότητα όμως του Συνεδρίου αυτού αναδεικνύεται και από το γεγονός ότι την κήρυξη των εργασιών θα κάνει ο κ. Παυλόπουλος, ερχόμενος από Σύρο.

Τέλος, συνεχίζουν να προγραμματίζονται και άλλες δράσεις, αφού  θα ακολουθήσει το συνέδριο «Διάλογος των Πολιτισμών» που φιλοξενείται εδώ και πολλά χρόνια στη Ρόδο.