Αγνοεί την περιφέρεια η ΔΕΥΑΡ

Εξακολουθεί να μην απαντά η ΔΕΥΑΡ στα συνεχή αιτήματα της διεύθυνσης δημόσιας υγείας της περιφέρειας, με τα οποία ζητά ενημέρωση γύρω από τα αποτελέσματα στους ελέγχους του νερού που πραγματοποιεί σε όλο το νησί.

Μάλιστα όπως δήλωσε χτες ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης υγείας-πρόνοιας Θωμάς Σωτρίλλης, προ ημερών η διεύθυνση έστειλε το όγδοο έγγραφό της, με το ίδιο πάντα αίτημα, τονίζοντας ότι στη δική της περίπτωση τα αποτελέσματα των ελέγχων που διεξάγει σε σημεία υδροληψίας στο νησί, πάντα κοινοποιούνται στη ΔΕΥΑΡ.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σωτρίλλης αναφέρθηκε στο θέμα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου με αφορμή δημοσίευμα της «Ροδιακή» σύμφωνα με το οποίο πολίτες και επιχειρηματίες της νότιας Ρόδου έστειλαν εξώδικο στη ΔΕΥΑΡ, επικαλούμενοι κακή ποιότητα νερού και απειλώντας με μηνύσεις.

 Μάλιστα, όπως είχαν επισημάνει δείγματα νερού στάλθηκαν σε εργαστήρια για ανάλυση, τα οποία έδειξαν ότι το νερό είναι ακατάλληλο για κατανάλωση, ενώ τόνιζαν ότι προσανατολίζονται να διεκδικήσουν και αποζημιώσεις για καταστροφές σε συσκευές από τη χρήση του.

«Εδώ και τέσσερις μέρες από την υγειονομική υπηρεσία της περιφέρειας έφυγε το όγδοο έγγραφο προς τη ΔΕΥΑΡ, από την οποία ζητάμε να μας ενημερώσει για τους ποιοτικούς ελέγχους που κάνει στο νερό διαφόρων περιοχών.

Δεν έχουμε απάντηση από τη ΔΕΥΑΡ σε κανένα από τα προηγούμενα. Αυτό το έγγραφο κοινοποιείται και στον εισαγγελέα, για να δοθούν κάποιες απαντήσεις σχετικά με τις υδροληψίες και τον έλεγχο του νερού.

Εμείς σε ό,τι αφορά τους ελέγχους που κάνουμε στο νερό, κοινοποιούνται και στο δήμο και οι έλεγχοι και η ποιότητα του νερού και όπου χρειάζεται να παρέμβουμε το κάνουμε» δήλωσε .ο κ. Σωτρίλλης κάνοντας γνωστό ότι πραγματοποιείται υδροληψία στο δήμο Καρπάθου καθώς, όπως είπε, υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα, αλλά εξέφρασε την ελπίδα τα δείγματα να είναι φυσιολογικά.