Με ρυθμούς χελώνας η λειτουργία του νέου πολυϊατρείου στη Χάλκη - Νέο ασθενοφόρο στο νησί τον Οκτώβριο

Ο Υπουργός Υγείας απάντησε στην Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, για την καθυστέρηση λειτουργίας του νέου πολυϊατρείου στη Χάλκη, αλλά και για την αντικατάσταση του ασθενοφόρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κόνσολας είχε επισημάνει ότι η αδυναμία λειτουργίας του πολυϊατρείου έχει ως αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να παρασχεθούν ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες, αλλά και να υπάρχουν προβλήματα στη συνταγογράφηση, ενώ είχε ζητήσει την αντικατάσταση του ασθενοφόρου με ένα πιο μικρό και κατάλληλο για τους στενούς δρόμους του νησιού.

Σε ό, τι αφορά στη λειτουργία του πολυϊατρείου η απάντηση του Υπουργείου Υγείας επιβεβαιώνει τους...ρυθμούς χελώνα.

Η παραλαβή του έργου έγινε το Σεπτέμβριο του 2017, δηλαδή πριν 10 μήνες, το κτίριο ηλεκτροδοτήθηκε στο τέλος του 2017 και έκτοτε αναμένεται να μεταφερθεί η τηλεφωνική γραμμή για να λειτουργήσει το πολυϊατρείο!!!

Τα σχόλια είναι περιττά…

Σε ό, τι αφορά στην αντικατάσταση του ασθενοφόρου, υπάρχει η δέσμευση του Υπουργείου Υγείας ότι το νέο ασθενοφόρο, που θα είναι κατάλληλο για τους μικρούς δρόμους του νησιού και για τη μεταφορά ασθενών με τα μικρά πλοία που συνδέουν τη Χάλκη με τη Ρόδο, θα έρθει στο νησί μέχρι τον Οκτώβριο.

Η ερώτηση

Προς Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Προβλήματα της δημόσιας υγείας στη Χάλκη»

Κύριε Υπουργέ,

Οι κάτοικοι της ακριτικής Χάλκης δικαιούνται να απολαμβάνουν υπηρεσίες δημόσιας υγείας, όπως όλοι οι άλλοι Έλληνες πολίτες.

Δυστυχώς, το επίπεδο των υπηρεσιών της δημόσιας υγείας στο νησί δεν είναι αυτό που πρέπει και η Πολιτεία οφείλει να στρέψει άμεσα την προσοχή της στα προβλήματα που υπάρχουν. Στην περίπτωση της Χάλκης επικεντρώνονται στην αδυναμία λειτουργίας του κτηρίου που θα στεγάσει το πολυϊατρείο του νησιού, αλλά και στην ακαταλληλότητα του ασθενοφόρου.

Η μη λειτουργία του πολυϊατρείου έχει ως αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να παρασχεθούν ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες, αλλά και να υπάρχουν προβλήματα στη συνταγογράφηση.

Από την άλλη πλευρά, το ασθενοφόρο που καλύπτει τις ανάγκες του νησιού θεωρείται ακατάλληλο για τους στενούς δρόμους της Χάλκης και θα πρέπει να αντικατασταθεί με ένα μικρότερο που θα μπορεί να μεταφέρει ασθενείς και με τα μικρά πλοία που συνδέουν τη Χάλκη με τη Ρόδο.

Είναι δύο ζητήματα, στα οποία, το Υπουργείο Υγείας και η ΔΥΠΕ, πρέπει άμεσα να δώσουν λύση, εν όψει, μάλιστα, και της έναρξης της τουριστικής περιόδου στο νησί, που θα δημιουργήσει αυξημένες ανάγκες στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Για ποιο λόγο δεν λειτουργεί το πολυϊατρείο στη Χάλκη; Πότε προβλέπεται η λειτουργία του;

2. Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου Υγείας η αντικατάσταση του ασθενοφόρου που υπάρχει στη Χάλκη, με ένα μικρότερο και πιο ευέλικτο που θα μπορεί να κινείται στους στενούς δρόμους του νησιού και να μεταφέρει ασθενείς με τα μικρά πλοία που συνδέουν τη Χάλκη με τη Ρόδο;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

 

 

   Απάντηση για τα προβλήματα στη Χάλκη by RodiakiNewsRoom on Scribd