Ποιους νομίζουν ότι δουλεύουν;

Ούτε οι ίδιοι δεν φαίνεται να πιστεύουν αυτά που λένε κι αραδιάζουν: Ότι δηλαδή, είναι αποφασισμένοι να «χτυπήσουν» τη φοροδιαφυγή, να φθάσουν το μαχαίρι μέχρι το κόκαλο κι όλα τα υπόλοιπα που χρόνια ακούμε ως... θεωρίες και γελάμε αρχικά και κλαίμε στη συνέχεια.

Οι σύλλογοι των εφοριακών σε όλη τη χώρα (των ανθρώπων δηλαδή που ξέρουν καλύτερα από τον κάθε.. «καρεκλάτο» του υπουργείου), έχουν καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και στοιχεία και μελέτες για το πώς θα εξουδετερωθούν περιπτώσεις παρόμοιες με αυτές της Μυκόνου, όπου στο τέλος οι ελεγκτές κόντεψαν να βρουν και τον μπελά τους. Κανείς δεν τους ακούει, κανείς δεν εφαρμόζει επί της ουσίας αυτά που προτείνουν. 

Το ερώτημα παραμένει διαχρονικά επίκαιρο: Ποιος και γιατί δεν θέλει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την πραγματική φοροδιαφυγή σε όλη τη χώρα; Ποιος και γιατί επιμένει να τακτοποιεί με ακροβατικές αποφάσεις υποθέσεις φοροδιαφυγής «καραμπινάτες» όπως αυτές με τη διαβόητη λίστα της Ρόδου ορισμένων «εκλεκτών»
που  έβγαλαν εκατομμύρια στο εξωτερικό μέσα σε μια νύχτα,  οι οποίες καταλήγουν τελικά στο αρχείο; 

Μέχρι να γίνουν όλα αυτά, κάποιοι θα συνεχίσουν να πίνουν στην... υγειά των πολιτών, οι οποίοι και καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα του λογαριασμού σε κάθε περίπτωση.

Μιχ.Μ.