Καταδικάστηκαν Αλβανός και Έλληνας για διακίνηση ναρκωτικών

Καταδικάστηκαν  Αλβανός και Έλληνας  για διακίνηση ναρκωτικών

Καταδικάστηκαν Αλβανός και Έλληνας για διακίνηση ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 486 ΦΟΡΕΣ

Ποινή φυλάκισης 10 ετών «μοιράστηκαν» χθες στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 36χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής και 50χρονος Έλληνας, οι οποίοι ήταν κατηγορούμενοι σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα 50 γραμμαρίων ηρωίνης και μισού κιλού ακατέργαστης κάνναβης, που εξιχνιάστηκε από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Άκη Δημητριάδη και Ειρήνη Χωνιανάκη έκρινε ένοχους τους δύο κατηγορούμενους και τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών στον καθένα. Η ποινή αυτή αναστέλλεται και για τους δύο, όμως για τον αλλοδαπό με τον όρο της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2017 το απόγευμα μετά από την αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στο προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

Πιο συγκεκριμένα, σε έλεγχο που έκαναν οι Λιμενικοί στην Παστίδα βρήκαν τον 50χρονο να κατέχει επάνω του ηρωίνη βάρους 50,4 γραμμαρίων και στον 36χρονο το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 36χρονου Αλβανού, όπου και εντοπίστηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους χιλίων πεντακοσίων τριάντα ενός γραμμαρίων (1.531gr) καθώς και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενήργησε την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ποσότητες των ναρκωτικών ουσιών, το χρηματικό ποσό, τρία (03) κινητά τηλέφωνα καθώς και δύο (02) Ι.Χ.Ε. οχήματα.
Σε ό,τι αφορά τους δύο άνδρες, προσήχθησαν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος και τους άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ τον αλλοδαπό βαραίνει και η κατηγορία της αντίστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενοι προανακριτικά οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται. Ειδικότερα ο 36χρονος Αλβανός δήλωσε ότι η ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους ενάμιση κιλού που βρέθηκε στην κατοχή του, την είχε προμηθευτεί για δική του χρήση από κάποιο άλλον Αλβανό έναντι του χρηματικού ποσού των 1000 ευρώ, ενώ αρνήθηκε ότι πούλησε ηρωίνη στον 50χρονο συγκατηγορούμενό του.

Σε ό,τι αφορά τον τελευταίο, προανακριτικά δήλωσε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών εδώ και πολλά χρόνια και πως αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ο ίδιος είπε πως τα 50 γραμμάρια ηρωίνης τα αγόρασε από τον 36χρονο αλλοδαπό συγκατηγορούμενό του έναντι του ποσού των 500 ευρώ και πως από τον ίδιο είχε αγοράσει άλλες πέντε ή έξι φορές.

Διαβάστε ακόμη

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών